49127579101 6788d99185 k

17 december 201921:01

Door Joep Meijsen

Den Haag stuurt Jesse Gabrielle naar huis

Cairox Hijs Hokij Den Haag heeft afscheid genomen van de Canadese aanvaller Jesse Gabrielle. De speler is vanwege wangedrag naar huis gestuurd.

Dat meldt Den Haag op zijn website. 'Dat Gabrielle een risico was, wisten we van tevoren. In kwaliteit is Gabrielle misschien wel de beste speler van de BeNe League, maar zijn uitbarstingen op het ijs (vaak tegen scheidsrechters) en daarbuiten gingen veels te ver', zo schrijft de club op zijn website.

Gabrielle werd halverwege oktober toegevoegd aan de selectie van Den Haag en maakte niet veel later zijn debuut voor de club. Gabrielle is met zeven goals en negen assists in zeven wedstrijden de topscorer van Den Haag in de Beneleague. De forward liep echter ook tegen 55 strafminuten op.

Den Haag: 'Gesprekken hierover, waarschuwingen en het opleggen van een tijdelijke schorsing hebben niet geholpen. Hierdoor is besloten het contract van Gabrielle per direct te beëindigen. De club gaat zo snel mogelijk opzoek naar een nieuwe aanvallende import.'

Het vertrek van Gabrielle komt ongelegen voor Den Haag. De club heeft voor komend weekeinde de belangrijke halve finalewedstrijden tegen Nijmegen in de strijd om de Nederlandse beker op het programma staan.

Foto: Robert Bos