19 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Den Haag wil de bekerfinale

Eindhoven krijgt concurrentie bij het binnenhalen van de bekerfinale ijshockey. De nieuwe eigenaren van de Haagse ijshal De Uithof hebben aangegeven dat zij in de toekomst graag als gastheer voor de bekerfinale willen optreden.

dt het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Het plan voor de bekerfinale ijshockey maakt deel uit van een reeks ambitieuze plannen om het Haagse ijscomplex nationaal en internationaal op de kaart te zetten.

De Uithof is sinds april van dit jaar eigendom van het trio Philip Hoobroeckx (36), Edwin Stulemeijer (36) en Walter van Hese (45). Zij zeggen zich rot geschrokken te zijn van de toestand die zij aantroffen. Na een faillissement en een brand maakt de ijsbaan onder hun leiding nu een nieuwe start.

'Aan het faillissement lagen verschillende redenen ten grondslag. De afgelopen zes maanden zijn we tegen zoveel administratieve blunders aangelopen. Het personeelsbestand was met 65 man veel te groot. Daar zijn er nu nog 25 van over over', aldus Stulemeijer tegenover het persbureau.

De nieuwe eigenaren willen vooral investeren in een kwalitatief goede accommodatie. 'Daarmee willen we ons onderscheiden. De kleedkamers zijn inmiddels opgeknapt, we hebben nieuwe ski's, snowboards en karts an geschaft en er is een miljoen geïnvesteerd in in hoogstaande koel- en vriesinstallaties voor de ijshallen. Daardoor ligt er nu een ijsvloer die kan tippen aan alle andere banen in Nederland', meent Hoobroeckx.

De bekerfinale ijshockey wordt inmiddels al vele jaren afgewerkt in de ijshal in Eindhoven. De afgelopen jaren is ook geëxperimenteerd met een zogenoemd bekerweekeinde, waarbij op zaterdag de halve finales werden gespeeld en op zondag de finale. Inmiddels worden de halve finales gespeeld in een uit- en thuiswedstrijd voor de betrokken ploegen.

De Uithof biedt naast een schaats- en een ijshockeybaan ook onderdak aan een skipiste, een klimmuur en een kartbaan. De jonge ondernemers willen ook de positie van Thialf als lokatie voor internationale schaatskampioenschappen aanvallen. Daartoe wordt onderzocht of de 400-meterbaan volledig kan worden overdekt.