Hys postma close 1112

29 november 201122:53

Den Haag wint eerste wedstrijd

Hijs Den Haag heeft een voorsprong genomen in de halve finale tegen Eindhoven Kemphanen. Den Haag won uiteindelijk met 5-2 mede dankzij drie treffers van Marco Postma.

De eerste wedstrijd in de best-of-three was bepaald geen hoogstaande wedstrijd. Den Haag begon stroef en besliste de wedstrijd dankzij één sterke periode. Afgelopen zaterdag stonden beide ploegen ook nog tegenover elkaar in de reguliere bekercompetitie. Toen maakte vooral T.J. Caig het verschil. Vanavond in de Uithof was de lijn Postma, Natte en Bruinsma de smaakmaker. Deze lijn zorgde voor vier van de vijf Haagse treffers en zorgde constant voor gevaar.

Eindhoven kwam na bijna acht minuten spelen op voorsprong. Het eerste schot van de bezoekers resulteerde meteen in een doelpunt. Kevin Bruijsten verschalkte Imrich Petrik met een knap wristshot. Het voorbereidende werk kwam van Nick de Jong. Vijf minuten na de openingstreffer kwam Den Haag langszij. Marco Postma reageert attent nadat Kyle Moir een rebound weggaf op een schot van Brian Mullally. In het restant van de periode werd niet meer gescoord.

Na de pauze kwam Den Haag ijzersterk uit de startblokken. De Hagenaars mochten de periode nog beginnen met een powerplay. De 2-1 viel uitgerekend een seconde na het verstrijken van de straf tegen Casey Vanschagen. Marcel Bruinsma wist simpel te scoren na het uitstekende voorbereidende werk van Jan-Jaap Natte.

Den Haag bleef de bovenliggende partij en ging duidelijk op zoek naar een grotere voorsprong. De derde Haagse treffer viel in de 28e minuut. Een afstandsschot van Robin Sochan zeilde via de paal in het net achter Kyle Moir. Vier minuten valt ook nog de 4-1. Marco Postma lijkt de wedstrijd vroegtijdig te beslissen met zijn tweede van de avond.

Na de sterke tweede periode van Haagse zijde, viel er weinig meer te beleven. Eindhoven was niet in staat om een comeback te forceren in de laatste twintig minuten. Een vijfde Haagse goal leek eerder in de maak dan de 4-2.

In de 57e minuut wist Eindhoven alsnog te scoren. Petrik weet in eerste instantie nog de inzet van Marcel Kars te keren. Levi Houkes stond echter op de juiste plek om de rebound in het lege doel te werken. Dat was voor coach Tommie Hartogs het sein om twee minuten voor tijd zijn goalie in te ruilen voor een extra veldspeler. Dat leidde niet tot grote kansen. Uiteindelijk bleek de laatste minuut misschien wel de meest vermakelijke minuut van de wedstrijd. Den Haag helpt een aantal grote kansen om zeep. Marco Postma mist zelfs het lege doel van een meter afstand. Even daarna heeft de Fries het vizier wel weer op scherp en voltooide Postma zijn hattrick: 5-2.

Volgende week woensdag is deel twee van deze halve finale te bewonderen in Eindhoven.