Nijb newlogo 0809

25 maart 201212:55

Door Joep Meijsen

Den Haag wint titel Eerste Divisie

Den Haag heeft in een ongemeen spannende wedstrijd de titel in de eerste divisie geprolongeerd. Eindhoven High Techs leek te gaan stunten door een 1-5 achterstand weg te werken en in de slotfase op voorsprong te komen. Een dubbelslag van Joey Verreijen bracht echter de titel in overtime naar Den Haag.

In een goed gevuld IJssportcentrum Eindhoven ontspon zich zaterdagavond een thriller met verschillende twists. Vijf goals in de slotfase zorgden ervoor dat het kampioenschap drie keer van eigenaar wisselde. In eerste instantie leek Den Haag de titel vast in handen te hebben, ondanks de 3-5 van Reno de Hondt.

Toen dertig seconden later Raymond van der Schuit er 4-5 van maakte, begon de Haagse hegemonie te wankelen. Weer 43 seconden later zorgde Sebastiaan Snijder zelfs voor de gelijkmaker. Toen 29 seconden daarna Danny Stempher de High Techs op voorsprong zette, kwam de kampioensschaal in Eindhovense handen.

Direct vanuit de face-off bracht de ervaren Manitas Demelinne echter de jonge Joey Verreijen in positie om het evenwicht in de wedstrijd weer te herstellen. Daardoor werd overtime noodzakelijk en uiteindelijk was het Den Haag dat de penaltyshots beter nam, waarbij de beslissende treffer ook op naam kwam van Joey Verreijen.

Dat het uiteindelijk zo spannend zou worden, was een verrassing. Kevin van Leeuwen zette Den Haag vroeg in de tweede periode op voorsprong. Hoewel Mike Verschuren met twee man meer op het ijs nog voor de gelijkmaker zorgde, liep Den Haag in het tweede deel van de tweede periode via twee goals van Manitas Demelinne en een treffer van Mitchel van Bentem uit naar een 1-4 voorsprong.

Bas Britstra maakte er kort na de pauze zelfs 1-5 van, waardoor de wedstrijd beslist werd. De treffer van Sebastiaan Snijder leek daarna louter goed voor de statistieken, maar vormde uiteindelijk de inleiding voor een historische comeback van de High Techs. Uiteindelijk was het echter Den Haag dat de titel in de bus mee mocht nemen naar de Residentie. Manitas Demelinne had twee goals en twee assists in de wedstrijd voor de kampioensformatie.

Voor een groot deel van de High Techs en hun technische staf is het seizoen nog niet voorbij. Volgende week wacht het wereldkampioenschap U18 in Heerenveen.