7 juli 200600:00

Door [email protected]

Den Hartog naar Nijmegen

Marcel den Hartog zal komend seizoen de kleuren van Nijmegen verdedigen. De 25-jarige goalie keert daarmee terug bij de club waar hij in de jaren negentig zijn eredivisie debuut maakte.

Dat heeft Nijmegen Emperors vandaag bekend gemaakt. Den Hartog speelde acht seizoenen voor Tilburg Trappers, maar de veelvuldig Nederlands international kreeg daar deze zomer geen contractverlenging aangeboden.

De in Buurmalsen geboren Den Hartog genoot zijn jeugdopleiding in Nijmegen. In het seizoen 1996-97 maakte hij bij het toenmalige Nijmegen Tigers zijn debuut in de eredivisie. In 1997-98 speelde hij een seizoen voor Den Bosch, alvorens in 1998-99 bij Tilburg Trappers te tekenen.

Bij Tilburg heeft Den Hartog altijd moeten concurreren met Martin Trommelen. Trappers heeft enkele seizoenen geprobeerd door middel van een rouleersysteem beide goalies speeltijd te geven, maar zeker afgelopen seizoen kwam Den Hartog nog maar weinig aan spelen toe.

Trappers contracteerde afgelopen week de Zweedse doelman Emil Lundgren, die samen met Martin Trommelen het Tilburgse doel zal verdedigen. Nijmegen Emperors kondigde donderdag al de komst van de Zweedse goalie Kristofer Martin aan. Casper Swart lijkt niet terug te zullen keren bij de Emperors. Het bestuur van Nijmegen meldt dat backup Thijs van Broekhoven zijn contract deze week bij de club heeft ingeleverd.