Flyers cheer home 1112

29 oktober 201120:39

Derde zege op rij voor Friesland

Friesland Flyers boekte een eenvoudige 4-10 overwinning in en tegen Amsterdam. Jason Visser en Andrei Levitin wisten beiden een hattrick te noteren. Friesland blijft na de zege op de vierde plaats staan. Den Haag handhaafde de ongeslagen status met een 5-0 overwinning in Leuven.

Amsterdam Capitals - Friesland Flyers
De bezoekers uit Friesland namen al snel een voorsprong in de Jaap Edenhal. John Versteeg liep na twaalf seconden tegen een straf aan. De powerplay leverde de eerste goal van de avond op. Jason Visser verschalkte goalie Jacob van Duin. Twee minuten later verdubbelde Jason Visser zijn doelpuntenaantal en de Friese voorsprong.

Amsterdam kwam in de zevende minuut terug in de wedstrijd. Ook de ploeg uit de hoofdstad sloeg toe op de eerste powerplay. Al na zeven seconden met een man meer, scoorde Joey Oosterveld zijn vierde treffer van het seizoen door Sjoerd Idzenga te passeren. Idzenga zal zeker blij zijn met de winning streak van Flyers. Zolang de Friezen winnen, krijgt Idzenga de start ten faveure van Martijn Oosterwijk.

In de slotminuut van de eerste periode scoorde Friesland de 1-3. Michael Nason noteerde zijn negende van het seizoen. Amsterdam kwam na de pauze slecht uit de kleedkamer. Binnen enkele minuten tilde Flyers de score naar 1-5 en was de wedstrijd vroegtijdig beslist. Alexandrs Terjohins en Jamie Visser zorgden voor de doelpunten.

Na vijf minuten in de tweede periode kwam er wat meer ruimte op beide spelersbanken. Een vechtpartij leverde vier game misconducts op, twee voor elke ploeg. Michael Nason, Jamie Visser (Friesland) en Fons van Hoorn en Tobias Kathan (Amsterdam) mochten gaan douchen van de Belgische referee Wim Blockx.

Friesland Flyers liep verder uit naar 2-8 voor de tweede pauze. Jason Visser completeerde zijn hattrick. Voor Amsterdam scoorde Marijn den Dulk zijn eerste goal in dienst van Amsterdam.

In de slotperiode wist Andrei Levitin nog zijn hattrick te volmaken. Uiteindelijk bleef de score op 4-10 steken. John Versteeg en Willy Schut scoorden beide hun eerste treffer van dit seizoen.

Amsterdam blijft door de nederlaag puntloos onderaan staan. Morgen reist de ploeg van Ron Berteling af naar Turnhout. Voor Friesland zit het erop voor dit weekend. Dinsdagavond mag Flyers afreizen naar Den Haag.

Leuven Chiefs - Hijs den Haag
Den Haag rekende in een regelmatige wedstrijd met 5-0 af met Leuven Chiefs. TJ Caig had twee goals voor de regerende landskampioen, die daarmee de koppositie op de ranglijst overneemt van Geleen.

Zeven wedstrijden, zeven overwinningen. Dat is de score van Den Haag tot nu toe dit seizoen. Alleen de wedstrijd om de Ron Bertelingschaal ging verloren, maar die telt niet mee voor de bekercompetitie. De top vijf in de competitie zit echter dichtbij elkaar, het verschil tussen de nummer één en vijf is slechts drie punten, al heeft Den Haag &eacuteacute;én of twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie.

TJ Caig opende na elf minuten spelen voor 132 toeschouwers de score in Leuven. Die voorsprong werd vijf minuten voor het einde van de tweede doorgang door dezelfde forward verdubbeld met een powerplay-goal. Marcel Bruinsma maakte er niet veel later 3-0 van. In de laatste tien minuten zorgden Marco Postma en Tony Demelinne ervoor dat de zege toch nog ruim uitviel.

Den Haag vervolgt de bekercompetitie komende dinsdag met een wedstrijd tegen Heerenveen. Leuven mag zondag op bezoek in Geleen.