Devils mccarthys intro 0708

16 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Devils: driemaal McCarthy

Nijmegen Devils haalt de broers McCarthy die vorig jaar nog in Heerenveen speelde en trekt ook de derde broer aan, die afgelopen seizoen nog college ijshockey speelde in de Verenigde Staten.

Dat meldt dagblad De Gelderlander. Matt McCarthy was met 23goals en 31 assists de nummer twee op de topscorerslijst van Flyers, zijn broer Michael deed het met zeventien goals en 22 assists maar nipt minder. De derde broer heet Greg en speelde voor Tufts University, waar ook Matt ooit speelde. In twaalf wedstrijden nam hij hier vier goals en drie assists voor zijn rekening.

Matt en Greg speelden op universiteitsniveau één seizoen samen. Matt McCarthy is de oudste van de drie broers. Hij stak ook als eerste de grote oceaan over, waarbij hij in Miesbach in de Duitse Oberliga terechtkwam. Hij draaide hier een punt per wedstrijd. Vorig jaar mei werd hij door Heerenveen vastgelegd, waarbij hij gezelschap kreeg van zijn broer Mike, die elders in de VS collegehockey had gespeeld.

De twee broers groeiden in Friesland uit tot publieksfavorieten die een belangrijke rol speelden bij het succes van Heerenveen, dat zich plaatste voor zowel de bekerfinale als de finale om het landskampioenschap. Matt geldt als de meest ontwikkelde van de drie spelers, terwijl Greg de makkelijkste doelpuntenmaker zou zijn.

Het aantrekken van de drie broers zorgt voor een verdere vernieuwing van de selectie. Eerder werden al William den Ridder, Jeff Smith, Lorenz Schneider, Jacky Schoonderwoerd, Mike Barrett, Akim Ramoul, Marco Postma en Jason Baclig al aangetrokken. Deze week werd bekend dat Nick de Jong niet bij Nijmegen wil blijven spelen, eerder al haakte Nick Verbruggen af en nam coach Frank Gentges afscheid van enkele andere Devils.