1 december 200800:00

Door Joep Meijsen

Devils haalt Armstrong binnen

Nijmegen Devils haalt ex-Den Haag-aanvaller Matt Armstrong binnen. De Canadees uit Orleans in Ontario speelde afgelopen seizoen voor ESV Hügelsheim in de regionalliga in Duitsland. Armstrong is de vervanger van de geblesseerd vertrokken Michael McCarthy.

Armstrong is komend weekeinde direct inzetbaar bij de Nijmegenaren. Twee jaar geleden schoot de forward in veertig wedstrijden 35 keer raak en pakte ook nog 37 assists mee. Daarmee was hij de nummer acht op de nationale topscorerslijst. Dit was overigens wel het seizoen van de direct weer afgeschafte Challenge Cup, waarin veel grote uitslagen werden neergezet.

Afgelopen seizoen speelde Armstrong voor ESV Hügelsheim in de Baden Württemberg Liga, het vierde niveau in Duitsland. De aanvaller werd hier clubtopscorer met 39 doelpunten 32 assists in dertig wedstrijden voor meer dan twee punten per wedstrijd. Voor zijn komst naar Nederland speelde hij twee jaar voor Concordia University in de Canadese universiteitscompetitie. Daarvoor was hij vijf jaar actief in de sterkste jeugdliga ter wereld, de OHL. Zijn beste jaar had hij voor Peterborough Petes in 2001-02 toen hij in 65 wedstrijden 17 goals en 21 assists voor zijn rekening nam.

Nijmegen Devils heeft nooit optimaal gebruik kunnen maken van Mike McCarthy. De ex-aanvaller van Heerenveen kwam vanwege een blessure slechts sporadisch in actie tijdens het seizoen. Devils kampt verder met een blessure voor Brad Smulders, die hem volgens coach Frank Gentges nog meerdere weken aan de kant houdt. Devils opent zaterdag in Amsterdam de reguliere competitie. Enkele dagen later staat de eerste halve finalewedstrijd van de beker op het programma. Tegenstander is dan Den Haag.