Devils vs Trappers 2017 Kay Gielen juicht

4 mei 201909:47

Door Joep Meijsen

Devils halen Gielen en Willems uit Luik

Nijmegen Devils hebben twee nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie. Het gaat daarbij om Kay Gielen en Kai Willems. Beide spelers kwamen afgelopen seizoen uit voor Luik.

Kay Gielen speelde 26 wedstrijden voor Luik in Beneliga en play-offs en was daarin goed voor vier goals en 21 assists. Willems had in drie wedstrijden minder zeven goals en veertien assists. De 26-jarige Gielen speelde twee jaar geleden al een jaar in Nijmegen, maar stapte aan het einde van het seizoen over naar Luik. Daarvoor was hij jarenlang een vaste waarde in Geleen. De 22-jarige Kai Willems komt ook uit de jeugd van Geleen en speelde zijn tweede seizoen in Luik. Hij maakt deel uit van de WK-selectie van bondscoach Doug Mason voor het wereldkampioenschap in Tallinn, Estland.

Nijmegen Devils blijft de selectie richting het nieuwe seizoen daarmee uitbreiden. Eerder werden al Jurryt Smid en Raymond van der Schuit uit Den Haag gehaald. De club verlengde daarnaast de contracten met de meeste sleutelspelers van afgelopen seizoen, inclusief import Branden Eden. Devils won vorig jaar het kampioenschap van Nederland en de nationale beker. In de kwartfinales van de play-offs van de Beneliga was Geleen te sterk.

Foto: Paul Nicolaassen (www.ijshockeyfoto.nl)