Final Four2018 Heerenveen Nijmegen Jake Hendriks voor doel 2018

12 juli 201811:31

Door Joep Meijsen

Devils: Jake Hendriks weg, Jim Gudden komt

Ahoud Devils Nijmegen heeft de 24-jarige aanvaller Jim Gudden toegevoegd aan de selectie. Tegelijkertijd neemt de club afscheid van Jake Hendriks.

Dat meldt Nijmegen op de eigen website. Gudden zou oorspronkelijk dit seizoen uitkomen voor Eindhoven Kemphanen, maar zat door het stoppen van deze club op Beneliga-niveau zonder team. Gudden is oorspronkelijk afkomstig uit Den Bosch, waar hij enkele jaren geleden zijn debuut maakte in de Eerste Divisie. Ook speelde hij een jaar voor een high school in de Verenigde Staten. De voormalige jeugdinternational speelde sinds het seizoen 2014-15 voor Tilburg Trappers. Daarbij kwam hij onder meer 47 keer uit in de Oberliga. Ook verzamelde hij 25 punten in 51 wedstrijden in de Beneliga. Vorig seizoen kwam hij exclusief uit in de Beneliga. In 23 wedstrijden kwam hij tot vijf goals en twee assists met 85 strafminuten.

Tegelijkertijd stopt dus de 26-jarige voormalige jeugdinternational Jake Hendriks, een speler die sinds de terugkeer van Nijmegen op het hoogste niveau in Nederland deeluitmaakte van de selectie van Devils. Volgens de club heeft de forward aangegeven 'niet voldoende motivatie te hebben om 'dat' te doen wat past bij de hogere ambitie' van de club in de richting van het nieuwe seizoen. Nijmegen streeft het komende jaar met een flink aangepaste selectie onder leiding van de nieuwe coach Alexander Jacobs finaleplaatsen na.

Hendriks had vorig jaar 20 punten in 21 wedstrijden in de Beneliga en voegde daar nog een goal in vijf play-off-wedstrijden aan toe.

Delen