21 december 200800:00

Devils legt Dragons op pijnbank

Nijmegen Devils en Utrecht Dragons zorgden voor een doelpuntenfestijn in het Triavium, waarbij Nijmegen uiteindelijk ruim tot winst kwam. Amstel Tijgers zette de negatieve reeks voort met een thuisnederlaag tegen Heerenveen Flyers. Dat is elf nederlagen op rij voor Amsterdam.

Nijmegen Devils - Utrecht Dragons

Gemiddeld per ruim drie minuten zag het matig opgekomen publiek in het Triavium een doelpunt vallen. Nijmegen scoorde er uiteindelijk twaalf, terwijl de teller voor Utrecht bleef steken op vijf. Met zeven goals in de tweede periode nam Nijmegen Devils afstand van Utrecht. Matt Armstrong had drie goals en een assist en Marco Postma had assists op vijf doelpunten. John Versteeg en Josef Kubricky hadden ieder een goal en twee assists voor Utrecht.

Toch stond het na twintig minuten spelen 2-1 in het voordeel van Utrecht en dat was op dat moment zeker niet onverdiend. Nijmegen mocht zich zelfs in de handjes knijpen dat Utrecht niet meer kansen afmaakte en dat een late powerplay TJ Sakaluk in staat stelde om het verschil beperkt te houden. Bart van Roosmalen en Josef Kubricky waren de doelpuntenmakers.

Nijmegen begon slap aan de ontmoeting, terwijl Utrecht liet zien aanvallend aardige individuele acties in huis te hebben. Iets wat trouwens de hele wedstrijd zichtbaar was. Dit werd echter niet geëvenaard door de defensie, die Devils vooral in de tweede periode vrij doorgang bood. De teller bleef uiteindelijk staan bij zeven goals, waarbij vooral de prima hattrick van Matt Armstrong opviel.

De derde periode was daarna uitschaatsen, al vielen Akim Ramoul en John Versteeg uit met blessures. Voor Ramoul is zijn meespelen komende dinsdag in de halve finale tegen Den Haag onzeker. Wel heeft Nijmegen dan mogelijk de beschikking over een nieuwe speler. Dat is overigens niet Mike McCarthy, die deze week verrassend liet weten voldoende hersteld te zijn om volgende maand terug te komen naar Nijmegen. Hij loste daarbij direct ook de verkeersboetes van zijn broers af.

Halverwege de wedstrijd nam Shane Sturkenboom de plek in het doel in van Mario D'Antuono. De Duitser speelde geen gelukkige wedstrijd, maar werd ook behoorlijk in de steek gelaten door zijn defensie. Sturkenboom incasseerde nog vijf doelpunten en leek behoorlijk nerveus. Aan de andere kant leverden twee uitbraken van Utrecht in de derde periode ook nog twee goals op, waarbij vooral een solo-actie van Andrew Scampoli van hoog niveau was. Dave Stappershoef bracht nog twee goals op zijn naam.

Amstel Tijgers - Heerenveen Flyers

Twee teams die met een negatief gevoel aan de wedstrijd begonnen. Flyers verloor zaterdag in overtime van Eindhoven, terwijl Amstel Tijgers ook al in de extra tijd verloor van Groningen. Na afloop van de wedstrijd konden de Friezen echter weer lachen, terwijl Amsterdam onderaan de ranglijst blijft bungelen.

Michael Nason maakte de enige treffer van de eerste periode in een wedstrijd waarin twee Nederlandse goalies tegenover elkaar stonden. Voor Amstel Tijgers blijft Kisito Zonneveld de vervanger voor de geblesseerde Jan Munster, terwijl Martijn Maghielse de start kreeg van Chris Eimers en dus de winst kreeg toegewezen na het eindsignaal.

Vroeg in de tweede periode zorgde Andre Gill voor de gelijkmaker, maar ruim twee minuten later liet Hans Kroon zijn zevende treffer van het seizoen noteren zodat Flyers met een voorsprong het slotstuk van de ontmoeting in kon gaan. Hierin vergrootte Flyers met twee goals in twee minuten het gat met Amsterdam. Eerst was het TJ Kelley die tot scoren kwam, vervolgens pikte Michael Nason zijn tweede goal van de wedstrijd mee.

Amsterdam moest dus jagen op goals. Met twee man in de strafbank namens Flyers wist Alexander Hult binnen een minuut na de vierde Friese treffer het net nog te vinden, maar daar bleef het voor de Amsterdammers bij. Het team van Ron Berteling zit overduidelijk in een dip en wacht na zes wedstrijden in de reguliere competitie nog op de eerste winstpartij. Wel werd tot drie keer toe de overtime gehaald. Inclusief de bekercompetitie en de halve finales tegen Tilburg heeft Amstel Tijgers nu elf wedstrijden op rij verloren