28 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Devils vindt hoofdsponsor

Nijmegen Devils tekent komende vrijdag een contract met een hoofdsponsor. Het gaat daarbij om de onderneming Dar, die in Nijmegen en wijde omgeving actief is in de reiniging en afvalverwerking.

Dat meldt Nijmegen Devils op de eigen website. Het nieuws was eerder deze week al uitgelekt via dagblad De Gelderlander, maar is nu officieel bevestigd door de Nijmeegse eredivisionist. Dar verbindt zijn naam voor anderhalf jaar aan de Devils, waardoor de continuĂŻteit van het Nijmeegse ijshockey een stevige impuls krijgt.

De Devils zijn de opvolger van Nijmegen Emperors in de eredivisie. De nieuwe initiatiefnemers, Ronald Diehle en Jorgen Overdijk, kregen de voorkeur van ijsbaan Triavium boven een doorstart van de in financiële problemen geraakte Emperors-organisatie. Devils ambieerde daarbij een spelersgroep met veel Nijmeegse jongens, aangevuld met enkele buitenlanders en Nederlanders van elders.

Dar was in het verleden een gemeentelijke instelling, maar is in het jaar 2000 verzelfstandigd. De onderneming is onder meer ook actief als sponsor rond de Nijmeegse vierdaagse en werkt onder meer voor bedrijven, particulieren, instellingen en gemeenten.

Nijmegen Devils is vanzelfsprekend bijzonder in zijn nopjes met de overeenkomst. 'Ons initiatief moest afgelopen zomer vanaf nul worden opgebouwd. Intussen staat er een jonge, talentvolle spelersgroep en een volledig nieuwe organisatie. We hebben in korte tijd enorm veel bereikt. De nieuwe hoofdsponsor biedt de club stabiliteit om verder te bouwen aan het ijshockeybolwerk Nijmegen. Dar is een innovatieve onderneming met een bekende naam in de regio en wij zijn er trots op dat zij hun naam aan de club verbinden', zegt een tevreden voorzitter Ronald Diehle.

De club gaat voortaan door het leven onder de naam Dar Devils. De eerste wedstrijd staat voor zaterdag in Amsterdam op het programma. Een dag later is in Nijmegen zelf Den Haag te gast.