22 september 200600:00

Door Joep Meijsen

Dickson terug bij Eaters

Eaters Geleen heeft de defensie versterkt met de 28-jarige Canadees Andrew Dickson. Voor Dickson betekent dit de terugkeer bij de club waar hij ook in het seizoen 1999/2000 al speelde. De defense speelde de afgelopen jaren weer in Noord-Amerika.

Dat meldt de website van de Eaters. Wat Dickson vorig jaar gedaan heeft, is niet helemaal duidelijk. De toonaangevende website www.hockeydb.com heeft geen statistieken voor de verdediger. De jaren daarvoor speelde hij voor verschillende teams in de lagere minor leagues in de VS. In 2004/05 was hij actief voor Fayetteville FireAntz in de SPHL, waar hij in 37 wedstrijden één keer scoorde en tot zestien assists kwam.

Dickson is afkomstig uit Brockville in Ontario, waar hij zijn voornaamste ijshockeyopleiding kwam. Via Alex Anjelic kwam hij in 1999 in Nederland terecht, waar hij met Amsterdam deelnam aan de Continental Cup. In het reguliere seizoen was echter bij Amsterdam geen plaats voor Dickson, waarna hij in Geleen een nieuwe thuisbasis vond. In 32 wedstrijden scoorde hij 7 goals, kwam tot 12 assists en zat 114 minuten in de strafbank.

Daarmee krijgt de defensie van het team van Dave Hyrsky meer vorm. Eerder werd al de Nederlandse-Canadees Chad van Diemen aangetrokken, terwijl Brad McDonald voor een tweede seizoen werd teruggehaald. Daarnaast beschikt het team ook nog over Wesley Hendriks (overgekomen uit Nijmegen) en Nigel Heijen. Een verdere defensieve versterking uit Noord-Amerika viel op het laatste moment weg wegens privé-omstandigheden.

Eaters begint met een grotendeels vernieuwde selectie aan het nieuwe seizoen. Dickson is de tiende nieuwe speler in de selectie vergeleken met de vorige jaargang.