16 januari 200500:00

Door [email protected]

'Die goal zat niet eens'

Het is groot feest op het ijs. Juichende Amsterdammers tonen de felbegeerde beker aan het publiek. Kevin Hoogsteen en Doug Stienstra staan nog wat na te babbelen. "Die Nijmeegse goal zat niet eens."

"Ja, ik was wel onder de indruk van mijn goal", zegt Stienstra. "De pass van Marcel kwam hoog aan en ik kon hem zo met mijn schouder de goal in tikken." De glimlach verraadt dat er wel degelijk enige sprake van geluk was.

"En die Nijmeegse goal zat echt niet", zegt Hoogsteen. "De doel was al van zijn plaats voordat hij ingeschoten werd. Maar onze score is uiteindelijk ook een beetje geflatteerd, dus zo erg is het ook weer niet."

Verder op het ijs staat de nieuwe goalie Mark McArthur wat om zich heen te kijken. Hij werd vlak voor het bekerweekend vastgelegd door de Bulldogs en stond direct in de halve finale om de beker onder de lat. "Dat was wel zwaar, ja", zegt de goalie. "Dinsdag heb ik twintig uur in de bus gezeten naar de uitwedstrijd, woensdag heb ik gespeeld en donderdag zat ik in het vliegtuig."

"In het verleden had ik nooit veel last van jetlag, maar deze keer viel het me tegen. Ik heb vrijdagnacht nauwelijks geslapen en dat maakte het niet makkelijker. Maar er staat bij Amsterdam een solide team en ze hebben me goed geholpen dit weekend."

"Helaas moet ik maandag alweer naar huis vliegen. Ik ga met mijn vrouw en kinderen onze spullen van Kansas, waar ik speelde, weer naar Toronto, ons thuis, verhuizen. Misschien ben ik komend weekend al terug, maar anders het weekend erop."

De sympathieke goalie mengt zich wat onwennig tussen zijn nieuwe teamgenoten en verdwijnt in de kleedkamer. Marcus Abrahamsson staat in de gang bij de Nijmeegse kleedkamer nog te balen van het verlies.

"Het is toch een domper om zo te verliezen", zegt de grote Zweed. "Gisteren hebben we een fantastische wedstrijd gespeeld en we maakten ook vandaag een goede kans. Maar na een prima eerste periode ging het toch fout. Een paar kleine foutjes en we stonden achter. En tegen dit team is het dan heel lastig om terug te komen."

"Het is voor mij de eerste keer dat ik voor zo'n beker speel. En ik moet zeggen dat ik het fantastisch vond. Het publiek was echt geweldig en het is jammer dat we geen betere prestatie hebben kunnen leveren. Maar we hebben goede dingen met deze ploeg gedaan en ik heb goede hoop voor de competitie. We gaan gewoon voor de play-offs."

"Zegt Hoogsteen dat die goal niet zat? Ik heb geen idee", zegt hij lachend. "Versteeg gaf me een fantastische pass en ik zette mijn stick er tegenaan. En toen iedereen ging juichen dacht ik 'oh, okay'"

Op het ijs worden de reclamestickers van de boarding getrokken. De recreanten staan te trappelen om het ijs op te gaan. De tribunes zijn al schoongeveegd en alleen in de kantine zijn nog fans te zien. Eindhoven heeft er weer een bekerweekend op zitten.