Flyers vs gijs 071009

8 oktober 200900:00

Dikke zeges Flyers en Hijs

Heerenveen won de tweede wedstrijd op rij door Groningen met 10-1 terug te sturen naar huis. Den Haag handhaafde de ongeslagen status met een ruime overwinning in Amsterdam.

Heerenveen Flyers - Groningen Grizzlies
Blake Pronk bracht Groningen na zeven minuten spelen nog op voorsprong, maar daarna was het louter Heerenveen Flyers wat de klok sloeg. De ploeg van Dave Hyrsky haalde de dubbele cijfers door de regionale rivaal met 10-1 te kloppen. Michael Nason had een goal en vijf assists voor Heerenveen.

Direct na de treffer van Pronk liep Groningen tegen een dubbele straf op die door Paul Vincent, goed voor drie goals en een assist werd afgestraft. Nog voor het einde van de eerste periode was het daarna Jamie Visser die de Friezen definitief aan de leiding brancht, met wat ook de game winning goal zou blijken.

Vanaf dat moment tikte de doelpuntenmachine regelmatig door. John Gordon, Erik Landman, Wesley Hendriks en Hans Kroon sloegen hun slag in de tweede periode, waarna Michael Nason, Paul Vincent (2) en Bas Beeksma de score een nog florissanter aanzicht gaven vanuit het perspectief van Heerenveen. Voor Beeksma was het zijn eerste goal op eredivisieniveau.

Amstel Tijgers - Hijs den Haag
Amsterdam zal vooraf weinig illusies hebben gehad voor de ontmoeting met ranglijstaanvoerder Den Haag. Na twintig minuten spelen stond het team van Ron Berteling echter keurig op 1-1. Matt Korthuis had de Haagse formatie weliswaar met een powerplaygoal op voorsprong gebracht, maar een shorthanded treffer van Marcel Kars had de zaken weer in evenwicht gebracht.

Na zestig minuten spelen stond er echter toch een ruime 9-2 voorsprong voor Den Haag op het scorebord. De ploeg van Brian de Bruyn scoorde via Mike Lalonde, Jan Bohac en Marcel Bruinsma drie keer in de tweede periode. In de slotperiode onderbrak een goal van Joey Oosterveld, zijn tweede van het seizoen, een reeks Haagse goals. Ronald Wurm, Marcel Bruinsma en twee keer Victor Ignatiev passeerden Casper Swart.

Bij Den Haag keepte Jonathan Jobin de hele wedstrijd. Aleksander Selivanov had vier assists, Jan-Jaap Natte drie.