5 november 200500:00

Door Joep Meijsen

Doelpuntfestijn in Nijmegen

Nijmegen Emperors maakten er vrijdagavond in het Triavium een doelpuntenfestijn van. TJ Caig had uiteindelijk drie goals en twee assists in een 7-6 zege in overtime voor Nijmegen. Heerenveen klopte Amsterdam in overtime, terwijl Geleen een ruime zege boekte in Den Haag.

Een compleet programma op de eerste vrijdag van de cupcompetitie, waarbij twee wedstrijden pas in overtime werden beslist. Een duidelijke indicatie dat de verwachting dat dit een spannend ijshockeyjaar gaat worden met ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, kan gaan uitkomen.

DĂ© kraker van de avond werd in Nijmegen gespeeld. Tilburg Trappers stond na de eerste periode met 4-1 voor, pakte later nog een 6-5 voorsprong, maar moet uiteindelijk in de extra tijd capituleren. Stanislav Nazarov tekende voor twee goals en een assist bij Tilburg, terwijl Dave Ianazzo tot een goal en een assist kwamen. Bij Nijmegen had Kevin Young een goal en twee assists. Caig scoorde de winnende treffer na 26 seconden in overtime.

Amsterdam kwam door doelpunten van Aaron van Leusen en Bohuslav Subr in eigen huis in de eerste periode op een 2-0 voorsprong. Hoewel Heerenveen nog iets terugdeed vlak voor het eerste rustsignaal van de scheidsrechter, leek Amstel Tijgers de zaken onder controle te hebben.

Dit beeld werd echter in de slotfase van de wedstrijd op zijn kop gezet. Marco Postma scoorde de gelijkmaker en met amper veertig seconden op de klok in overtime wist Flyers het bonuspunt naar zich toe te trekken.

De wedstrijd in Den Haag tussen de lokale Wolves en de bezoekende Eaters was minder spannend. Hoewel ex-Eater Mark Persick in zijn eerste wedstrijd in het groen-geel van de Wolves tot scoren kwam, boekte Geleen een 7-2 zege in de Uithof. Chad Euverman en Ryan Held scoorden ieder twee keer, terwijl ook Visser, Mens en Silverthorn tot scoren kwamen.