22 november 200400:00

Door [email protected]

Doelpuntrijke dag in CLL

Geen verrassingen op de derde speeldag in de Coupe der Lage Landen, wel veel doelpunten. In vier wedstrijden werd in totaal maar liefst 49 keer gescoord. De Belgische ploegen verloren alle wedstrijden.

Amsterdam vs. Olympia
De grootste nederlaag leed Olympia Heist op den Berg in Amsterdam. De hoofdstedelingen schoten maar liefst dertien keer raak, terwijl de Belgen niets terug konden doen. Captain Tommie Hartogs vervolgde zijn goede vorm met vijf doelpunten en twee assists. Simon de Wit, Tony Demelinne en Marc Bultje scoorden ieder twee maal. Bultje voegde daar nog even vier assists aan toe.

Het was prijsschieten in de Jaap Edenhal. De regerend Nederlands kampioen en bekerhouder deed binnen 14 minuten al vijf keer de rode lamp branden. De Amsterdammers namen daarna even gas terug en het duurde tot halverwege de tweede periode voordat goalie Matus Filo weer moest vissen. Maar dat mocht hij kort daarna nog drie keer doen. Aan het einde van de tweede periode stond het al 9-0. Met nog eens vier doelpunten in de slotfase kwamen de Bulldogs uit op een ruime 13-0 overwinning.

Phantoms Deurne - Heerenveen Flyers
Ook de Heerenveen Flyers lieten weinig heel van hun buitenlandse tegenstander. De ploeg van Dave Hyrsky gaf Deurne in eigen huis een flink pak slaag door met 2-12 te winnen. Oleg Timchenko scoorde drie maal, terwijl Matt Korthuis en Bert van de Braak ieder twee maal konden afronden. Erik Landman tekende voor een goal en vier assists.

De Flyers lieten er weinig gras over groeien. Al na 28 seconden keek Deurne tegen een achterstand aan. In de eerste periode groeide dit uit tot een 0-3 stand en in de tweede periode liep het zelfs op naar 0-8. Pas halverwege de derde periode konden de Phantoms via Tim Vos iets terugdoen, maar met een 1-9 stand leek een comeback onwaarschijnlijk. Flyers scoorde vrolijk door en bracht de stand nog op 1-12. Een onnodige matchpenalty voor Jamie Visser en een Game Misconduct voor Dave Hyrsky gaf Deurne nog de kans om met twee man meer 2-12 aan te tekenen. Op dat moment was er nog slechts 35 seconden te gaan in de wedstrijd.

White Caps Turnhout - Nijmegen Emperors
In Turnhout ging het er wat gelijker aan toe. Nijmegen opende sterk en liep via een onvervalste hattrick van John Versteeg al snel uit naar 0-3. Jim Nagle maakte er in het eerste bedrijf zelfs nog 0-4 van. Turnhout kwam via twee doelpunten in de tweede periode terug naar 2-4, maar verzuimde daarna door te zetten. De Emperors liepen via wederom Jim Nagle en Bart van Roosmalen, met zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau, uit naar 2-6. En daarmee leek de wedstrijd gespeeld.

White Caps bleef echter aandringen. Halverwege de derde periode maakten de Belgen er in drie minuten tijd weer een wedstrijd van door terug te vechten naar 5-6. Nijmegen wist echter de punten veilig te stellen door via Bob Teunissen en Ryan Love de 5-8 eindstand op het bord te zetten. Versteeg was uiteindelijk bij vijf van de goals betrokken.

Eaters Geleen - Den Haag Wolves
In Geleen werd de enige volledig Nederlandse ontmoeting van de dag afgewerkt. Eaters Geleen besliste in de eerste periode de wedstrijd door een 4-1 voorsprong te nemen, De Wolves kwamen daarna nooit meer terug in de wedstrijd. Brad Smulders scoorde twee keer voor Geleen, terwijl de jonge Jeffrey Mens een goal en een assist bijdroeg. Bij Den Haag was Tristan Senior goed voor een goal en een assist.

Heerenveen Flyers en Nijmegen Emperors staan na twee wedstrijden ongeslagen aan de leiding in de Coupe der Lage Landen. In de beker staat Heerenveen twee punten voor op Amsterdam en Nijmegen.