WK2016 Ned Hun

4 april 201623:34

Door Remco

Domper voor Oranjevrouwen

Nederland is het WK Division 1B in het Italiaanse Asiago begonnen met een nederlaag. De Hongaarse vrouwen waren met 2-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Joep Franke.

ar geleden in het Letse Ventspils wonnen de Hongaarse vrouwen ook verrassend van Nederland. In Asiago sloeg Hongarije al na vier minuten tijdens de eerste powerplay. Uiteindelijk werkte Kiss een frommelgoal in het Nederlandse doel van Claudia van Leeuwen. Oranje kreeg in de eerste periode drie powerplays, het ontbrak Nederland vandaag echter aan stootkracht. De schotenverhouding zegt genoeg. Hongarije kwam in totaal tot 32 schoten en Nederland bleef steken op 11.

In de tweede periode kwam Nederland toch langszij. Zoë Barbier veroverde de puck in de neutrale zone, schaatste het aanvalsvak binnen en schoot de puck knap achter goalie Nemeth. Tien minuten voor tijd viel alsnog de game winning goal voor Hongarije. Somogyi zorgde voor de vreugde aan Hongaarse zijde.

Topfavoriet Letland wist wel te winnen. Na een haperend begin won Letland alsnog eenvoudig met 2-5 van Kazachstan. Gastland Italië won verrassend met 3-2 van China.

Dinsdagavond moet Nederland het opnemen tegen de Italiaanse vrouwen. Om kans te houden op goud en promotie moet Italië verslagen worden. De wedstrijd begint om 20.30 uur en zal live te zien zijn op ijshockey.com.

Foto: Victor de Vries