Div dordrecht inside rink 1213

30 maart 201319:01

Door Joep Meijsen

Dordrecht wil stap omhoog maken

Dordrecht Lions kijkt naar de mogelijkheden om de overstap naar de Eredivisie te maken. De komende maanden moet duidelijk worden of dit ook financieel haalbaar is.

Dat meldt Lions op de eigen website. ‘Namens het bestuur van de club mag ik nu aankondigen dat er een “go” is naar een hoger level, namelijk de eredivisie. Een groot deel van de spelersgroep heeft de potentie en de wilskracht in zich om op dat niveau te acteren. De komende maanden gaat duidelijk worden of het ook financieel haalbaar is’, zegt coach Alexander Jacobs op de site.

Dordrecht werd afgelopen seizoen met overmacht kampioen in de Eerste Divisie. Tijdens het reguliere seizoen werd slechts één keer in reguliere speeltijd verloren, terwijl in de play-offs werd afgerekend met Eindhoven High Techs en Groningen Bears. De ploeg beschikt over een handvol spelers met eredivsie-ervaring, waaronder Jeroen van den Broek, Ramon van Waardenburg, Willy Schut en Kisito Zonneveld.

De komende periode moet blijken of Dordrecht de begroting voor de Eredivisie rond kan krijgen. Het is overigens nog niet duidelijk hoe de Eredivisie eruit komt te zien komend seizoen. De teams zijn het nog niet eens over de opzet, terwijl ook nog niet alle deelnemers van afgelopen seizoen de garantie hebben gegeven ook komend jaar in de eredivisie te willen spelen.