10 februari 200500:00

Door Joep Meijsen

Doug Mason bondscoach

Doug Mason leidt het Nederlands team tijdens het wereldkampioenschap in Eindhoven. Het betreft vooralsnog een optreden ad interim, zodat de NIJB de kans heeft om rustig te zoeken naar een permanente opvolger van Theo van Gerwen.

Het is voor Doug Mason zijn tweede periode als bondscoach. Eerder had hij Oranje al tussen 1993 en 2000 onder zijn hoede. Mason is op dit moment hoofdcoach van de Iserlohn Roosters in de hoogste Duitse ijshockeyliga.

Doug Mason heeft nog altijd een belangrijke connectie met het Nederlandse ijshockey. Hij speelde jarenlang in Nederland en was als coach actief voor Utrecht en Tilburg Trappers. Tijdens zijn periode als coach van Tilburg combineerde hij deze functie vier jaar lang met die van bondscoach. Daarna combineerde hij de functie twee jaar lang met die van hoofdcoach van de Krefeld Pinguine. Hierbij had hij onder meer Tommie Hartogs en Leo van den Thillart als spelers onder zijn hoede.

De afgelopen jaren kwam hij onder meer terecht in Zwitserland, alvorens hij in Iserlohn landde. Daar verlengde hij onlangs zijn contract.Later meer.