WK2013 Ned Est Goal Ivyvanden Heuvel

27 januari 201515:29

Door Joep Meijsen

Download: Discussiestuk ijshockey

Onder de naam Uit Liefde voor de Sport is een document verschenen waarin de crisis in het Nederlandse ijshockey wordt beschreven. Een analyse van de oorzaken, de huidige situatie, het perspectief voor de toekomst en handvatten die beschikbaar zijn om de sport weer te laten groeien.

Het rapport is maandag als ingezonden stuk kort behandeld tijdens de Jaarvergadering van de Nederlandse IJshockeybond en kan nu door alle belangstellenden worden gedownload. Auteurs zijn Ruud Bruijnesteijn en Joep Meijsen die het discussiestuk op eigen initiatief en op eigen titel hebben geschreven.

Het document telt, inclusief bijlagen, 89 pagina's, met onder meer een analyse van de jeugdafdelingen per ijshockeystad. Daarnaast zijn in een bijlage een aantal scenario's voor komend seizoen beschreven. De Nederlandse IJshockeybond en de aangesloten clubs gaan de komende weken spijkers met koppen slaan over de opzet van de competitie voor volgend jaar. De auteurs hopen met het document een interessante en onderbouwde bijdrage te leveren aan de discussie.

Download de pdf >>>