10 januari 200600:00

Door Remco

Dragons nipt langs Lions

Utrecht Dragons versloeg zaterdagavond in eigen huis Dordrecht Lions met 8-6. De overwinning kwam moeizaam tot stand want de Utrechters kwamen pas in de laatste periode op gang. Brandon Roberts was de uitblinker met twee goals en Ă©Ă©n assist. Zoetermeer won thuis met 6-4 van Tilburg Trappers en Groningen boekte een monsterzege in Geleen. Het werd maar liefst 1-28 voor Groningen.

Utrecht Ă‚ Dordrecht 8-6 ( 0-2, 3-2, 5-2)

Dordrecht Lions trok de opgaande lijn van voor de winterstop vrolijk door op de Vechtse Banen. De ploeg werd daarbij geholpen door de thuisploeg die erg moeizaam uit de winterslaap kwam. Het duo Jorne Kloots en Robin Hageman was daarbij een ware plaag voor de verdedigers van Utrecht. Na drie minuten zorgde een combinatie van Kloots en Hageman voor de eerste treffer. Jorne Kloots was degene die de puck langs goalie Paul Rijsdam wist te schieten.

Diezelfde Rijsdam ging daarna afgrijselijk in de fout. Joop Visser schoot zo ongeveer vanaf de eigen blauwe lijn op Rijsdam, maar door een blunder van de Utrechtse goalie belandde de puck zomaar in het net. Niettemin was de voorsprong voor Dordrecht zeer terecht want ondanks enkele kansen voor de thuisploeg waren de Lions veruit de betere en gretigere ploeg.

In de tweede periode kwam Utrecht wat beter in het spel. De marge van twee goals leek door de bezoekers vastgehouden te worden maar anderhalve minuut voor tijd was het Stefan Collard die zijn ploeg op 3-4 bracht.
De thuisploeg besefte dat ze in de laatste periode nog serieus aan het werk moest om de drie punten te bemachtigen. Paul Rijsdam werd daarom vervangen door Victor Boutrs Girgis. De talentvolle goalie uit Dordrecht kon hierdoor toch zijn kunsten laten zien tegen zijn oude club. Utrecht gaf extra gas in de derde periode maar Dordrecht kwam eerst nog verrassend op 3-5. De kleine Sirio Barone verschalkte Boutrs Girgis met een verrassend schot in de korte hoek.

Via goals van Brandon Roberts en Robert van Laarhoven kwam Utrecht langzij, en hiermee groeide de verwachting dat het verzet van Dordrecht gebroken zou zijn. Zeker toen John Kolen voor twee minuten werd weggestuurd door scheidsrechter Schreuders. Shorthanded bleek Dordrecht echter nog gevaarlijker en tot ieders verrassing kwamen de gasten op een 5-6 voorsprong. Een subtiele pass van Robin Hageman zorgde voor een breakaway van Jorne Kloots. De uitblinker aan Dordtse kant rondde het karwei eenvoudig af.

Negen minuten voor tijd kwam Utrecht op gelijke hoogte dankzij slordig uitverdedigen van Jeroen Beulink. Johnny Larsson profiteerde en gaf een bekeken pass op Sergio van Heeswijk. De ervaren forward wist goalie Thijs van Oosterhout van dichtbij eenvoudig te passeren. Twee minuten later viel de beslissing toen Stefan Collard met een prachtig schot de 7-6 op het bord zette. Dordrecht kon in de laatste minuten niet meer gevaarlijk worden en Jamie Molendyk gooide met een empty netter de wedstrijd in het slot.

Zoetermeer Ă‚ Tilburg 6-4 ( 3-1, 1-2, 2-1)

Voor de winterstop won Tilburg Trappers nog in het Silverdome. Dit weekend waren de rollen omgedraaid en was de overwinning voor Zoetermeer. Toch ging het niet helemaal van harte. De jonge Brabanders met Joep Andries in de gelederen maakte tot ver in de derde periode nog kans op een overwinning.

De bijna gehele Zoetermeerse productie kwam op naam van de familie Demelinne. In de eerste periode scoorde Tony Demelinne maar liefst drie maal en kon alleen Ivy van den Heuvel wat terug doen voor de Trappers. In de derde periode maakte Manitas Demelinne het familiefeest compleet door tweemaal te scoren.

De goals van de captain waren broodnodig, want dankzij twee goals van Angelo van Hulten kwam Tilburg terug in de wedstrijd tot een nipte 4-3 achterstand. Ondanks het verlies ligt Tilburg nog steeds op koers voor een plek bij de eerste vier. De voorsprong op naaste concurrent Dordrecht is nog altijd zeven punten en daarnaast heeft Tilburg nog twee wedstrijden minder gespeeld dan de Lions.

Geleen Ă‚ Groningen 1-28 ( 1-10, 0-12, 0-6)

Groningen Grizzlies heeft de competitie hervat met een enorme zege op Geleen. De Limburgers waren absoluut kansloos en na het laatste fluitsignaal bleef de teller steken op 1-28. Een absoluut dieptepunt dit seizoen in de Eerste Divisie, die juist deze jaargang zo interessant geworden is.

Topscorer qua goals werd de Fin Juha Kaari met vier treffers. De man met de meeste punten werd verdediger Adam Blossey met twee goals en zeven assists. Blossey is een 23-jarige Amerikaanse verdediger met veel aanvallende impulsen. Het eerste seizoen in Groningse dienst verloopt bijzonder goed. Blossey heeft dan ook inmiddels al zeven goals en zesentwintig assists . De kleine verdediger is geboren in St.Paul, Minnesota en kwam de afgelopen vier jaar uit voor Arizona State University. Ook speelde hij voor het Amerikaanse nationale ploeg tijdens de World University Games.

Nog een opmerkelijk feitje: Verdediger Allan Wong wist ondanks de makkelijke zege zijn aantal strafminuten nog flink te verhogen. De Chinees-Canadese verdediger mocht wederom een game misconduct in ontvangst nemen en kwam in totaal uit op 25 strafminuten.

Hiermee komt het totaal van Wong op vijf wedstrijden, drie game misconducts en 87 strafminuten. De teller blijft lopen.