29 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Dragons temmen Panters

In een zinderende wedstrijd hebben de SpeedXS Dragons uit Utrecht op de mistige Vechtsebanen de Zoetermeer Panters beentje gelicht. De Panters kwamen gelijk na een 2-0 achterstand, waarna de ploeg van Frank Versteeg via de Amerikaan Brandon Roberts alsnog toesloeg.

De wedstrijd begon wat tam, en hoewel er wel wat straffen voor de goed leidende scheidsrechter Schreuder werden uitgedeeld kon geen van beide ploegen hiervan profiteren. Het duurde tot diep in de tweede periode voordat Utrecht ietwat tegen de verhouding in via Valentijn Faber op voorsprong kwam. Zeven seconden na de openingstreffer was het al 2-0 via Johnny Larsson en deze stand bleef lang op de borden staan.

Vlak voor de tweede pauze verkleinden de Panters de achterstand, om in de derde periode volledig langszij te komen via Toni Demelinne.

Het was de Amerikaan Brandon Roberts, vorige week al goed voor twee treffers en een assist tijdens de met 3-4 gewonnen wedstrijd in en tegen Groningen, die als matchwinner in de boeken zou eindigen. De vierde goal in het verlaten Zoetermeerse doel, wederom van Johnny Larsson, was slechts goed voor de statistieken.

General manager Alex van den Brink van Zoetermeer Panters vond de uitslag niet onlogisch. 'Zoetermeer speelde als een krant. Bij Utrecht was Victor Boutrs Girgis prima op dreef, terwijl Brandon Roberts een Ă©chte aanwinst is.'

Fotoreportage