30 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Drie keer is scheepsrecht

Voor de derde keer in deze bekercompetitie had Amsterdam extra tijd nodig in een wedstrijd. Voor de eerste keer kwam de hoofdstedelijke formatie als winnaar uit de strijd. Amstel Tijgers won zo met 5-4 van Heerenveen Flyers.

Het was een belangrijke wedstrijd in Amsterdam met het zicht op de halve finales van de beker. Amsterdam en Heerenveen staan vlak bij elkaar op de ranglijst op de vierde en vijfde plaats van de ranglijst. Door het bonuspunt vergroot Amsterdam zijn voorsprong op de ranglijst naar drie punten, maar Heerenveen heeft en wedstrijd minder gepeeld.

Beide teams gaven weinig toe aan elkaar, al leek Amstel Tijgers lange tijd het meeste uitzicht op de overwinning te hebben. De ploeg van Ron Berteling en Tommie Hartogs pakte in de tweede periode een 4-2 voorsprong, maar kon niet doordrukken. via Casey Barzen en Andrey Levitin kwam Flyers weer langszij, om pas na penaltyshots te buigen. Het beslissende doelpunt kwam van de vaardige stick van Paul Vincent.

Amsterdam scoorde drie van de vier goals op de powerplay, waarbij Jamie Schaafsma met een goal en een assist zijn waarde toonde. De andere treffers kwamen op naam van Paul Vincent, Bohuslav Subr en Ivy van den Heuvel. Namens Heerenveen kwamen Don Nichols, Andrey Levitin (2) en Barzen tot scoren.

Daarmee worden het voor de beide teams nog spannende dagen met het oog op kwalificatie voor de halve finales van de beker. Amsterdam speelt het komende weekeinde nog tegen Geleen en Tilburg, terwijl Heerenveen nog wedstrijden tegen Nijmegen en Tilburg op het programma heeft staan. Op woensdag wordt dan nog een mogelijk zeer belangrijke wedstrijd tussen Heerenveen en Geleen gespeeld.