29 maart 200400:00

Drie treffers v. Roosmalen

Bart van Roosmalen uit Utrecht had drie goals en een assist in een makkelijke 11-1 zege voor het Nederlands team onder twintig jaar tegen hun leeftijdgenoten uit IJsland. Akim Ramoul van Keulen trof ook drie keer doel in de wedstrijd.

Doelman Martijn Maghielse leek lang op weg naar een shutout. De doelman maakte zestien stops tijdens de wedstrijd, maar moest iets meer dan een minuut voor tijd capituleren voor een powerplay-treffer van Karl Erik Daniel Ericsson.Dankzij twee treffers van Ramoul, twee van Alan van Bentem en goals van Bart van Roosmalen en Kevin Bruijsten boekte Oranje al in de eerste periode een beslissende 6-0 voorsprong. Deze werd in het vervolg van de wedstrijd gestaag uitgebreid tot de eindstand op het bord kwam.Nederland was de hele wedstrijd de dominante ploeg en schoot in totaal 36 keer op de doelmannen Arnar Sigurdarson en Omar Smari Skulason. Dennis Donders had twee assists in de wedstrijd, maar tekende tien minuten voor tijd ook voor een misconduct-straf.Huub Verdonschot en Sirio Barone kwamen ieder tot een goal en een assist in de doelpuntrijke ontmoeting. Nederland heeft alletwee de wedstrijden dit toernooi gewonnen. Morgen volgt een rustdag. Op woensdag wacht dan de ontmoeting met gastland Hongarije, dat na de eerste periode vandaag op 1-1 staat tegen Spanje. Toernooifavoriet OekraĂŻne won met 14-2 van België in de middagwedstrijd.