30 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Drie treffers voor Bruijsten

Nijmegen Emperors handhaafde tegen Heerenveen Flyers de ongeslagen status met een 7-3 zege de ongeslagen status in eigen huis. Kevin Bruijsten had drie goals en een assist, Bob Teunissen tekende voor vijf punten en Huub Verdonschot scoorde twee treffers namens de ploeg uit de Keizerstad.

Nijmegen moest het vrijdagavond doen zonder de afwezige Nick de Jong, zonder de geblesseerde Ryan Love en de na de warming up afgehaakte John Versteeg. Heerenveen daarentegen werd versterkt door Alexander Schaafsma van Amsterdam en het onverwachte optreden in het doel van de niet naar Finland afgereisde doelman Marcel Nijland. Don Nichols ontbrak aan de kant van de Friezen, evenals Jamie Visser, Erik Landman en Bert van de Braak.

Het was zijn collega aan de andere kant, Casper Swart, die het eerst de puck uit het net moest halen toen de getalenteerde Sander Dijkstra een assist van Jaap Kroon handig binnenschoot. Het duurde een kwartier voor de thuisclub op gelijke hoogte kwam. Verdediger Wesley Hendriks rondde een rebound van de boarding goed af. In de laatste seconde voor het einde van de periode gaf Bob Teunissen een prima assist en schudde Huub Verdonschot de ervaren Jacco Landman af om Emperors op voorsprong te brengen.

Diezelfde Verdonschot stond na drie minuten spelen in de tweede doorgang op de juiste plek om een assist van Jim Nagle binnen te schieten. Flyers gaf echter niet op en via treffers van Jacco Borger, op assistentie van Dave Stappershoef en Jaap Kroon, en Jeroen van Olphen kwam de formatie uit Friesland weer op gelijke hoogte. Een dubbelklapper van Kevin Bruijsten gaf Nijmegen echter in deze periode toch nog de overhand, zodat Nijmegen met een 5-3 voorsprong kon gaan rusten.

De derde periode ontbrak het Flyers aan de kracht om nog een keer terug te komen in de wedstrijd. Nijmegen controleerde de wedstrijd en liep via Bob Teunissen en nogmaals Kevin Bruijsten uit naar een ruime zege.

Flyers ontvangt zondagavond in eigen stadion Den Haag. De ploeg uit de Residentie speelt op zijn beurt vanavond gastheer in eigen stadion voor Nijmegen.