22 januari 200600:00

Dubbele revanche Tijgers

Amstel Tijgers won zondagavond voor de tweede keer dit weekend van de Tilburg Trappers. Na vrijdag al in eigen huis te hebben gewonnen, versloeg de ploeg van Ron Berteling de bekerwinnaar nu met 3-6. Nijmegen Emperors won thuis eenvoudig met 6-2 van de Wolves uit Den Haag. Geleen wist na overtime te winnen van de Heerenveen Flyers.

Amsterdam Ă‚ Tilburg
De powerplay was vanavond beslissend in een goedgevuld Stappegoor. Tijdens de bekerfinale was de powerplay van Amsterdam erg matig, vanavond vielen bijna alle Amsterdamse goals met een Amsterdammer meer op het ijs. Tilburg begon nochtans goed aan de wedstrijd. Na zes minuten wist captain Jeff Trembecky de score te openen.

In de tweede periode sloeg Amsterdam toe. Maar liefst vier maal wisten zij het net te vinden. Aaron van Leusen gooide met twee vroege treffers de wedstrijd op zijn kop. Lamonte Polet en Tommie Hartogs waren ook trefzeker waardoor Amsterdam kon gaan rusten met een comfortabele 1-4 voorsprong.

De Tijgers gingen vrolijk door met scoren in de laatste periode. Powerplaygoals van Bohuslav Subr en Jan-Jaap Natte zorgden voor een opmerkelijke 1-6 voorsprong. Tilburg kon later in de derde periode het leed nog enigszins verzachten. Casey van Schagen en John Versteeg scoorden beide Ă©Ă©nmaal, overigens ook allebei met een man meer op het ijs.

Nijmegen Ă‚ Den Haag
Nijmegen Emperors was vanavond de bovenliggende partij in het Triavium. Den Haag was vrijdagavond nog gelijkwaardig aan Nijmegen maar daar was nu weinig van te merken. Nijmegen begon fel aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel in een aantal kansen. Brock McGillis hield echter zijn doel schoon, de wedstrijd leek zelfs te kantelen toen Bob Teunissen en Stewart Sacharuk samen op de strafbank plaats mochten nemen.

Casper Swart sleepte zijn ploeg echter door deze benauwde minuten en vlak na het verstrijken van deze straffen kwam de thuisploeg op voorsprong. Steven Johns schaatste achterlangs het Haagse doel en leverde een keurige pass op de vrijstaande TJ Caig. De topscorer van de competitie rondde deze kans vakkundig af.

Na minder dan een minuut spelen in de tweede periode kwam den Haag toch op gelijke hoogte. Jordi van Oorschot mocht zomaar op Casper Swart afrijden en de neo-international passeerde de Nijmeegse goalie met een laag schot. Lang konden de Wolves niet genieten van de gelijke stand want meteen na de face-off kwam Nijmegen weer op voorsprong. Tristan Harper wist op een fraaie manier te scoren, de jonge Schot lag volledig gestrekt op het ijs maar was toch in staat McGillis te passeren. Den Haag kwam na deze goal niet meer in de wedstrijd en enkele minuten later verdubbelde Kevin Young de voorsprong. Met een prachtig Ă©Ă©n-tweetje wisten Jake Brenk en TJ Caig de marge nog diezelfde periode op vier goals te brengen.

In de derde periode zetten Brenk en Caig hun spelletje door. De vijfde Nijmeegse treffer was een intikkertje van Brenk die vanaf de zijkant bediend werd door Caig. Brenk voltooide zijn hattrick door attent te reageren nadat TJ Caig een wraparound zag gekeerd worden door Brock McGillis.

Uiteindelijk bracht Stace Page de eindstand uit het niets op 6-2. De Canadees wist Casper Swart met een schuiver te passeren.

Geleen Ă‚ Heerenveen
De Eaters uit Geleen versloegen vanavond eindelijk de Heerenveen Flyers. Tot nu toe waren de Flyers dit seizoen al vijfmaal te sterk voor de Limburgers, maar Chad Euverman scoorde dit keer de verlossende goal in overtime.

Heerenveen kwam tot tweemaal toe op voorsprong in de eerste periode dankzij goals van Marco Postma en Don Nichols. Gary Zinck en het jeugdige talent Timothy Gerritsen brachten de Eaters telkens op gelijke hoogte. In de tweede periode leek Geleen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Geleen liep uit naar een 4-2 voorsprong dankzij powerplaygoals van Marc Visschers en Steve Kruize. Daarna brachten goals van Matt Korthuis en van ex-Flyer Jamie Visser de tussenstand na twee periodes op 5-3 in het voordeel van de thuisploeg.

De derde periode was echter volledig voor Heerenveen. Matt Korthuis scoorde met zijn tweede treffer al gauw de aansluitingstreffer. Twee minuten voor tijd was het Andriy Butochnov die een overtime uit het vuur sleepte voor de Friezen.

Een slordige bench minor penalty zorgde voor de beslissing in dit duel. Vlak voor het verstrijken van de overtime was het Chad Euverman die tijdens deze powerplay zijn ploeg verloste van het Flyers-syndroom.