18 oktober 200500:00

Dubbele winst Dragons

Dit weekend waren er slechts vier wedstrijden in de Eerste Divisie. Zoetermeer klopte Groningen met 8-5, Tilburg versloeg Eindhoven en Utrecht won zowel van Dordrecht als van Geleen. Vooral de nieuwe aanwinsten van de Dragons lieten zich gelden.

Utrecht Ă‚ Dordrecht

Utrecht kende een valse start door vorig week te verliezen tegen Tilburg Trappers.
Tegenstander Dordrecht verraste kampioen Zoetermeer bijna. Ook dit weekeinde waren de Lions dicht bij een verrassing. De uitwedstrijd bij Utrecht ging echter nipt verloren met 3-2. Dordrecht kwam in de eerste periode op voorsprong dankzij een powerplaygoal van Jeroen Beulink. Vlak voor het einde van de eerste doorgang scoorde Sergio van Heeswijk de gelijkmaker.

Ook in de tweede periode scoorde beide teams Ă©Ă©nmaal. De ervaren Tsjech Michal Rybar zette Utrecht op voorsprong, maar enkele minuten later was het Ralph Ernst die Dordrecht weer langszij bracht.

De game-winning goal kwam na vier minuten in de derde periode van de stick van Peter Sneijders. Een hele opluchting voor de thuisploeg, want coach Frank Versteeg miste een aantal belangrijke spelers. Stefan Collard, Kees Slagmolen, Onne van Elburg, Jimmy Smit en Elroy Broos ontbraken allen in de line-up van Utrecht.

Geleen Ă‚ Utrecht

Zondagavond ging alles een stuk eenvoudiger voor Utrecht. De ploeg uit de Domstad kende geen problemen met de Smoke Eaters Youngstars uit Geleen.

Michal Rybar tekende voor 2 goals en 1 assist. Rybar speelde enkele jaren geleden nog voor de Red Eagles uit Den Bosch, de laatste jaren was hij actief voor Herentals en Turnhout. Ook de andere Bosschenaren in Utrechtse dienst, Robert van Laarhoven (2 goals, 1 assist) en Sergio van Heeswijk (1 goal, 2 assist) hadden een belangrijk aandeel in deze zege.

Voor Geleen kwamen beide doelpunten van Tim Rams.

Eindhoven Ă‚ Tilburg

Tilburg Trappers won zaterdagvond de Brabantse derby in de Eerste Divisie. In en tegen Eindhoven werd eenvoudig met 5-11 gewonnen. Een kleine revanche voor Tilburg, want het was datzelfde Eindhoven dat vorig jaar op het nippertje de playoffs haalden ten koste van de Trappers.

De wedstrijd begon nog goed voor de Eindhoven Ijsbrekers. Na Ă©Ă©n minuut scoorde Risto Mollen op aangeven van Ton Vorselen de openingstreffer. De gelijkmaker werd na tien minuten gescoord door Andreas Kraan. Daarna was de ban gebroken. Aan het einde van de eerste periode stond het al 3-1 voor Tilburg dankzij goals van Jeroen van den Broek en Dennis Donders. Deze beide spelers scoorden ook in het begin van de tweede periode zodat Trappers uitliep naar een comfortabele 5-1 voorsprong. Later in de tweede periode wist Jeroen van den Broek zijn hattrick te verzilveren.

De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 5-11. In de laatste seconden moest referee Joeri de Wit nog ingrijpen. Eindhovenaar Roy van de Wouw kreeg een match penalty aan zijn broek.