15 oktober 200600:00

Door Remco

Dubbele winst Groningen

Groningen Grizzlies heeft het weekend afgesloten met een dubbele winst op het selectieteam van Tilburg Trappers. Na de winst thuis op zaterdagavond, wonnen de Grizzlies zondag verdiend in Tilburg: 2-6.

Het jonge team van Tilburg kwam wel op voorsprong in eigen huis. Groningen liep tegen een aantal straffen aan waaronder twee misconducts voor checking from behind. Tilburg profiteerde hier optimaal van en opende de score door een goal van Robbert Marcelis. Daarna kwam Groningen al snel beter in het spel. In de dertiende minuut viel de gelijkmaker dan ook te bewonderen. De nieuwe aanwinst van Groningen Garret Vaslet klopte goalie Ian Meierdres van dichtbij.

Vaslet is via Den Haag terecht gekomen in Groningen. Bij Den Haag was er geen ruimte meer voor de Amerikaanse forward, maar Vaslet wist de technische staf van Groningen al snel te overtuigen van zijn kwaliteiten en speelt nu op amateur-basis voor de Grizzlies.

Groningen liep in de eerste periode verder uit. Goals van Adam Sinewitz en Juha Kaari in de slotseconde zorgden voor een comfortabele 1-3 voorsprong. Tilburg protesteerde massaal bij de goal van Sinewitz want volgens de thuisploeg verdween de puck via het vizier van goalie Meierdres in het doel. Referee Jonathan Morrison bleef echter bij zijn beslissing en keurde het doelpunt goed.

De vierde treffer van Groningen viel op een cruciaal moment halverwege de tweede periode. Andreas Kraan kon een break-away niet verzilveren voor Tilburg en uit de tegenaanval scoorde Nick Thiros de 1-4. Thiros reageerde attent nadat Meierdres een rebound weg moest geven op een hard schot van Juha Kaari. Tilburg leek daarna nog terug te komen in de wedstrijd door wederom een powerplaygoal. Ditmaal was het Jeffrey Melissant die goalie Tom Korte wist te passeren.

De wedstrijd was definitief beslist nadat Reinier Staats de puck verspeelde aan Juha Kaari in het aanvalsvak van de Tilburgers. Kaari kon daarna alleen op Ian Meierdres afschaatsen, en de Fin schoot de puck via het lichaam van Meierdres in het doel. In de laatste periode viel nog één treffer te bewonderen van Adam Sinewitz.

Tilburg-coach Nicky Rohde was na afloop helder over dit weekend: ‘We hebben dit weekend gewoon slecht gespeeld. Vorig weekend speelden we nog erg solide maar de wisselvalligheid hoort ook bij dit jonge team. Ik ben een hoop spelers van vorig seizoen kwijt geraakt aan het eerste team en als er dan vanavond ook nog eens twee spelers geblesseerd uitvallen dan wordt het sowieso erg moeilijk.’

Zijn collega Martin de Wilde is een tevreden man na drie speeldagen: ‘Vorige week wisten we het Den Haag heel moeilijk te maken en dit weekend winnen we twee keer van onze concurrent uit de Eerste Divisie. Ik ben ook tevreden met het spel van mijn ploeg vanavond. Zaterdag speelden we namelijk een dramatische wedstrijd thuis tegen Tilburg maar ik ben blij om te zien dat de ploeg zich vandaag wist te herstellen . We misten dit weekend nog steeds Ruud van der Holst en drie verdedigers. Het tekort aan verdedigers hebben we vandaag gelukkig weten op te vangen door nieuweling Garret Vaslet als verdediger te gebruiken. Zodra mijn verdediging weer op volle sterkte is, zal Garret weer zijn normale positie voorin bekleden.’

Geleen – Eindhoven

Geleen beleefde een makkelijke avond in Glanerbrook tegen de IJsbrekers uit Eindhoven. De Eaters wonnen met 14-1 van de ploeg uit Eindhoven. Bradley Smulders scoorde vier maal voor de Limburgers en ook captain Erik Landman had met drie treffers een groot aandeel in de monsterzege. De enige goal van Eindhoven werd in de derde periode gescoord door Nick Verschuren.