NHL DEL dusseldorf logo

13 oktober 200600:00

Dusseldorf wint derby

Düsseldorf won donderdagavond de beladen derby van de Kölner Haie. De Metro Stars versloegen de ploeg van Doug Mason in de Kölnarena met 2-4. Het was de eerste ontmoeting tussen beide ploegen sinds de halve finale van de play-offs van het afgelopen seizoen.

De supporters van Köln zijn de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen nog niet vergeten. In de vijfde en beslissende wedstrijd won Düsseldorf in eigen huis met 5-3 van Köln. Düsseldorf wist destijds in de laatste vijf minuten terug te komen van een 2-3 achterstand. De supporters uit de Domstad houden scheidsrechter Rick Looker daar nog altijd verantwoordelijk voor omdat Looker maar liefst 87 strafminuten uitdeelde aan spelers van Köln.

Donderdagavond was dus de eerste kans voor Köln om wraak te nemen voor de uitschakeling. Bijna 17.000 toeschouwers waren op deze editie van de Rijnderby afgekomen. De derby vond voor de 172e keer plaats waarbij Köln de meeste edities won. De Haie wonnen maar liefst 85 keer terwijl de teller voor Düsseldorf tot gisteravond op 75 stond.

Köln kwam ook nu op voorsprong na een kwartier spelen. Met twee spelers van Düsseldorf op de strafbank moest goalie Jamie Storr voor de eerste maal de puck uit het doel vissen. Een krachtig slapshot van Mats Trygg vanaf de blauwe lijn liet de uitstekend spelende Storr kansloos. Storr moest in de eerste periode een aantal keren redding brengen voor zijn ploeg en hield succesvol de marge op één goal.

In de tweede periode kreeg Köln in het begin nog twee goede kansen via Tino Boos en Dave McLlwain maar wederom stuitten zij op goalie Storr. Halverwege de tweede periode sloegen de gasten toe met twee snelle goals. De gelijkmaker kwam op naam van Charlie Stephens die het meest attent reageerde op een rebound. Köln-goalie Adam Hauser kreeg een schot van Jean-Luc Grand-Pierre niet onder controle met alle gevolgen van dien. Drie minuten later kwamen de gasten op voorsprong dankzij een powerplaygoal van Klaus Kathan.

Al snel in de derde periode was de wedstrijd beslist. Düsseldorf scoorde opnieuw twee maal binnen een aantal minuten. Eerst was het Thomas Jörg die de puck precies tussen de leggards van Adam Hauser in het net schoot. Twee minuten later scoorde Rob Collins de 1-4 en gooide daarmee de wedstrijd op slot. In de slotminuut scoorde Dave McLlwain nog voor de thuisploeg en bracht daarmee de eindstand op 2-4.

Met deze overwinning passeert Düsseldorf de aartsrivaal op de ranglijst. De Metro Stars staan nu op de vijfde plek met één punt meer dan Köln.