6 februari 200500:00

Door Joep Meijsen

Eaters bijna in play-offs

Eaters Geleen is nog Ă©Ă©n overwinning weg van rechtstreekse plaatsing voor de play-offs. De Limburgers moeten vandaag nog een zege boeken in Turnhout om een plek bij de eerste drie in te boeken.

Eaters won gisteravond in een spannende wedstrijd met 5-2 van Amsterdam. Richard Kazda, Johannes Vanderstam, Jamie Schaafsma, Lambert Keulen en Stephen Birch troffen allemaal doel voor Geleen, terwijl Lamonte Polet en Jason Smith tot scoren kwamen namens Amsterdam.

Hierdoor, en door de 7-1 zege van Heerenveen in Leuven, zijn de kaarten voor de play-offs zo goed als geschud. Tilburg Trappers heeft alleen wanneer andere uitslagen meewerken nog kans op rechtstreekse plaatsing. Daartoe moeten de Brabanders zelf vanavond eerst nog winnen van Nijmegen.

Vanaf volgende week wordt de competitie in twee poules verdeeld. De bovenste drie clubs spelen om het thuisvoordeel in de play-offs, terwijl de onderste drie teams spelen om de laatste plek in de play-offs. Zoals het er nu uitziet zullen deze poules zijn gevuld met respectievelijk Amsterdam, Heerenveen en Geleen en Tilburg, Nijmegen en Den Haag.