Eaters vs kemphanen 060212

5 februari 201221:46

Door Joep Meijsen

Eaters bouwt voorsprong uit

Geleen Eaters zette in eigen huis een stevige stap richting de eerste plaats in Poule B van de tussenronde door Eindhoven Kemphanen met 2-0 te verslaan. Minder goed nieuws was er voor de Limburgers over Erik Tummers.

Inclusief de bonuspunten heeft Geleen intussen een marge van vijf punten op Eindhoven en tien punten op Amsterdam. Terwijl de Limburgers nog een wedstrijd minder hebben gespeeld dan Kemphanen. Met nog 21 dagen te gaan in de tussenronde zijn de kaarten dan nog wel niet geschud, maar op zijn minst al behoorlijk voorgesorteerd.

Het mindere nieuws voor Geleen is dat de hoop op een comeback voor Erik Tummers in de aanloop naar de play-offs verkeken is. Vorige week maakte de international nog een onverwachte comeback na zijn schouderblessure, waarbij hij zelfs tot scoren kwam. Een second opinion wees echter uit dat dit veel te optimistisch was. Tummers is vrijdag aan zijn schouder geopereerd en zal zich moeten richten op een terugkeer in het nieuwe seizoen.

Voor zo'n 750 toeschouwers was de ontmoeting tussen Geleen en Eindhoven weinig spectaculair. Sami Heinonen pikte weer een shutout mee, terwijl Eaters zelf twee keer tot scoren kwam. Joery van Rooijen converteerde vroeg in de wedstrijd een rebound na een schot van Lars van Sloun, terwijl halverwege de ontmoeting David Burgess de marge wist te verdubbelen.

Kemphanen was het dichtstbij een goal toen Marcel Kars in de tweede periode de paal raakte. De ploeg van Tommie Hartogs komt komende vrijdag weer in actie in de uitwedstrijd tegen Amsterdam, alvorens Eindhoven op zaterdag voor de derde keer gastheer is van de All Star Game. Geleen komt dinsdag in eigen huis al in actie tegen Amsterdam en komt daarna pas vrijdag 17 februari weer in actie.