3 mei 200600:00

Door Joep Meijsen

Eaters breekt met Tenbult

Eaters Geleen gaat niet verder met coach Andy Tenbult. Dat betekent dat na drie jaar een nieuw gezicht voor de spelersgroep in Geleen komt te staan. Het vertrek van de coach, wiens contract afliep, hangt samen met een grotere vernieuwing van de organisatie.

Dat melden verschillende Limburgse media. De periode Tenbult bij Geleen kenmerkte zich vooral door veel wisselingen in de spelersgroep. Jaarlijks werd een ke nieuw blik buitenlanders opengetrokken, waaronder een hele trits Nederlandse-Canadezen. Sportief hoogtepunt was het bereiken van de finale om de Nederlandse beker, terwijl jaarlijks de halve finale van de play-offs werd gehaald. Tenbult werkte eerder onder meer bij Nijmegen, Utrecht en Heerenveen als hoofdcoach.

Het vertrek van Tenbult hangt samen met een vernieuwing van de organisatie in Geleen. Voorzitter EugÚne van Sloun ruimt na drie jaar ook het veld. Zijn opvolger is Raymond Wintraecken. Daarnaast wordt oud-speler Danny Peters Technisch Manager, Maurice Knops Marketing Manager, blijft Hub van Grensven aan als Manager Financiële Zaken en keert de uit onvrede met het beleid van Van Sloun vertrokken Paul Janssen terug als vice-voorzitter. Ook de vorig seizoen vertrokken teammanager Maurice Nelissen keert terug in de organisatie.

Met een nieuw bestuur moet uiteindelijk de eerste landstitel naar Limburg worden gehaald. Daartoe worden gesprekken gevoerd met verschillende kandidaat-coaches, waarbij in de wandelgangen verschillende namen worden genoemd. De club zegt ook in gesprek te zijn met diverse spelers 'van hoog niveau', maar wil nog geen namen bekendmaken.