Eaters logo 465x310

7 september 200900:00

Door Joep Meijsen

Eaters completeert selectie

De 31-jarige aanvaller David Burgess completeert de selectie van Geleen Eaters. De nieuwkomer speelde vorig jaar voor Füssen in de Duitse Oberliga.

Dat meldt Geleen. Burgess was vorig jaar goed voor 38 goals en 66 assists in 56 wedstrijden, het met afstand productiefste seizoen uit zijn loopbaan. Hij was daarmee overigens niet de topscorer van de ploeg. Wel bracht hij meer punten op het scorebord dan Doug Orr, die komend seizoen voor Nijmegen uitkomt.

Beide spelers kwamen elkaar eerder al tegen bij McGill University, waar ze toen ook met ex-Eater David Lizotte samenspeelden. Burgess maakte in 2002-03 de overstap naar de profs met enkele wedstrijden voor Muskegon Fury. Een jaar later stapte hij over naar Adirondack, waar hij nog meer jongens met een Nederlands verleden tegenkwam. Onder meer Jeff Mead en Andrew Dickson.

Daar had Burgess in 80 wedstrijden in 2004-05 26 goals en 42 assists. Het bezorgt hem de oversteek naar de Deense liga, waar hij twee seizoenen uitkomt voor Sonderjyske, waar hij twee seizoenen draait met meer dan een punt per wedstrijd. Twee jaar geleden was hij minder productief in de Italiaanse competitie bij Pontebba, maar vorig jaar vond hij zijn scoringtouch in de Oberliga weer helemaal terug.

Volgens Eaters is daarmee de selectie compleet. Intussen zijn alle imports gearriveerd. Het team traint de komende dagen intensief rond het eigen stadion op weg naar de eerste oefenwedstrijd van het seizoen.