Kemphanen hilbert celebrate 0910

11 oktober 200900:00

Door Joep Meijsen

Eaters en Kemphanen klimmen

Eaters Geleen heeft de maximale winst geboekt dit weekeinde. Door winst op Heerenveen is het een zespunten-weekeinde voor het team van Mike Pellegrims. Eindhoven herstelde zich van het verlies van vrijdag met een ruime overwinning op Amsterdam.

Eindhoven Kemphanen - Amstel Tijgers Amsterdam

Eindhoven besliste de ontmoeting met Amsterdam al in de eerste periode. Via Ivy van den Heuvel en Tyler Hilbert scoorde de ploeg twee keer binnen vijf minuten. Toen Marcel Kars wat terugdeed voor de ploeg uit de hoofstad vonden Tyler Hilbert en Bob Teunissen nog het net. Die laatste goal viel zo'n beetje in de zoemer.

Dave van Mol en Ivy van den Heuvel vonden beiden het net in de openingsfase van de tweede periode, waardoor de stand halverwege de ontmoeting al 6-1 was. Amsterdam, met zondag Kisito Zonneveld in de basis, laat zich vooralsnog dit seizoen echter niet zo maar van het ijs spelen. Marcel Kars en Joey Oosterveld gaven de score in het restant van de tweede periode een gezonder aanzicht.

Voor Oosterveld was het alweer zijn zesde doelpunt in zes wedstrijden. Duidelijk een speler die optimaal gebruik maakt van de ijstijd die coach Ron Berteling hem geeft en het feit dat hij met ervarenere lijngenoten mag spelen. Joey Oosterveld is in dit stadium van de competitie de in Nederland geboren speler met de meeste doelpunten. Bob Teunissen bracht zijn seizoenstotaal in de slotperiode nog op vijf en de eindstand op 7-3.

Teunissen had twee goals en twee assists voor Eindhoven, terwijl Tyler Hilbert en ex-Amstel Tijger Ivy van den Heuvel ieder twee goals en een assist op hun naam brachten. Marcel Kars was betrokken bij alle doelpunten van Amsterdam. Door de overwinning staat Kemphanen vooralsnog op de tweede plaats van de ranglijst.

Geleen Eaters - Heerenveen Flyers

Geleen haalde dit weekeinde de maximale buit binnen en klimt daarmee voorlopig naar de vierde plaats op de ranglijst. Tegen Heerenveen scoorden de Limburgers twee keer in de slotperiode om het verschil te maken in een 4-2 overwinning.

Tot twee keer toe kwam Heerenveen op voorsprong, maar slaagde er niet in om dit vast te houden. De zwaarbevochten overwinning op Nijmegen amper een etmaal eerder speelde Flyers daarbij parten. Michael Nason en John Gordon brachten Heerenveen op voorsprong, maar via Erik Tummers en Lars van Sloun kwam Eaters twee keer ook weer langzij.

In de slotperiode greep Geleen de tegenstander daarna bij de strot en stelde de punten veilig. Mike Forgie zette de Limburgers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en met een empty net goal in de slotminuut bevestigde Dennis ten Bokkel die status.