Eaters logo 465x310

28 juli 200900:00

Door Joep Meijsen

Eaters Geleen haalt Serviër

Eaters Geleen heeft de Servische international Branko Mamic vastgelegd. De 29-jarige verdediger komt via een contact van Erik Tummers naar de Limburgse eredivisionist.

Dat laat Geleen weten. Voor Mamic is dit het eerste avontuur in het buitenland. De afgelopen jaren speelde hij voor verschillende teams in eigen land. Hij kwam in 2005 en 2009 ook uit voor de nationale ploeg van zijn land, met wie hij afgelopen jaar promoveerde naar het niveau van Nederland. Hij droeg vier goals en drie assists in vijf wedstrijden bij aan de promotie. Servië speelt komende april het WK in Tilburg.

Geleen kwam Mamic op het spoor via een Zweedse coach op een trainingskamp waar international Erik Tummers aan deelnam. Eaters kon bovendien informatie inwinnen bij de bondscoach van Servië, Dave Hyrsky en zijn assistent Ray Gallagher. Deze zijn komend seizoen respectievelijk hoofdcoach van Heerenveen en assistent-coach bij Nijmegen.

Mamic is geboren in Novi Sad, 1,80 groot en 87 kilo zwaar. Het is een rechter verdediger. Het is de derde nieuwe verdediger die door Eaters wordt gepresenteerd. Eerder al maakte de club de komst van Jeffrey van Iersel en Adam Blanchette bekend. Andere door Geleen aangetrokken imports voor het komende seizoen zijn Sami Heinonen, Jason Dolgy en Mike McRae. Die laatste twee zijn allen aanvallers.

Opvallend is dat Geleen tot nu toe nog amper namen bekend heeft gemaakt van spelers van vorig seizoen die blijven. Dat geldt alleen Jeffrey Mens, Lars van Sloun, Diego Winters en Quentin Cuijpers. Van Glenn Bakx werd gemeld dat er geen overeenstemming is bereikt over een nieuw contract.