Eaters houben laugh 1112

2 mei 201220:21

Door Joep Meijsen

Eaters haalt Marcel Houben terug

Eaters-legende Marcel Houben keert terug bij de club. Houben gaat aan de slag als assistent-coach van Danny Cuomo en wordt de tussenpersoon tussen het eerste team en de jeugdvereniging.

Dat heeft Eaters bekendgemaakt. Houben speelde in twintig jaar 675 wedstrijden voor Geleen. ‘Ik verheug me erop om te gaan samenwerken met Danny Cuomo, die mij als 15-jarige speler de kans gaf in het eerste team. Dat laatste hoop ik nu ook te gaan doen, zodat er de komende jaren een goede Geleense basis zal zijn.’

De Geleense eredivisionist is hard bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Afgelopen week werden ook een aantal contractverlengingen bekendgemaakt. Zo verlengden de broers Jeffrey Mens en Bryan Mens hun contracten met de club. Jeffrey had met negentien goals en 34 assists een succesvol seizoen bij Eaters. Zijn jongere broer Bryan scoorde afgelopen seiozen zijn eerste treffer op het hoogste niveau.

Ook Kay Gielen is weer van de partij. De forward had vorig jaar vier goals en zeven assists in 47 wedstrijden, waarbij hij de helft van zijn goals in de play-offs scoorde. Ook de jonge forward Bob de Pont blijft bij de club waar hij zijn opleiding kreeg. De 18-jarige had drie goals en 4 assists in 44 wedstrijden in het kampioensjaar van Eaters.

Eerder maakte Geleen al bekend dat de imports Mike Looby en David Burgess terugkeren. Ook Akim Ramoul verlengde zijn contract.