10 oktober 200900:00

Eaters haalt winst bij Grizzlies

Geleen boekte in Groningen een uitzege. David Burgess had een goal en twee assists in de 4-2 overwinning voor de Limburgers.

Ontmoetingen tussen Geleen en Groningen zijn de verste uitwedstrijden in het Nederlandse ijshockey. Bijna 650 kilometer in de bus op een vrijdag is niet makkelijk in een semi-prof-competitie zoals de eredivisie ijshockey. Als op de terugweg dan de drie punten mee mogen in de bus, dan wordt de rit naar huis ongetwijfeld een stuk plezieriger.

Groningen wacht dit seizoen nog op de eerste thuisoverwinning. De opkomst van slechts 150 toeschouwers is daarbij een wel erg mager aantal. Ze zagen een wedstrijd waarin Groningen goed meespeelde, maar net als in eerdere wedstrijden dit seizoen niet het scorende vermogen had om voor een verrassing te zorgen.

Het scorende vermogen van Groningen beperkt zich vooralsnog een beetje tot de lijn van Peter Cartwright en Blake Pronk, die samen tot nu toe goed zijn voor 70 procent van de productie van de ploeg. In de zevende minuut waren beide spelers betrokken bij een treffer voor Grizzlies. Dat was echter wel een gelijjkmaker, want eerder had David Burgess zijn team al op voorsprong gezet.

In de tweede periode trok Eaters de wedstrijd definitief naar zich toe. Het was Mike Forgie die Eaters opnieuw op voorsprong bracht, terwijl Erik Tummers de marge een paar minuten verder vergrootte. De 3-1 stand bleef heel lang op het scorebord staan. Pas twee minuten voor tijd valt er weer een goal. Dennis ten Bokkel met zijn derde goal in zes wedstrijden in het shirt van Geleen.

Het slotstuk was echter nog voor Grizzlies. De pas net zeventien geworden Siem van Sluijs maakt dit seizoen zijn debuut in de eredivisie. In zijn vierde wedstrijd weet hij voor het eerst het net te vinden. Ondanks de nederlaag toch een mooi moment voor een jonge ijshockeyer.