4 december 200400:00

Eaters houdt deur op kier

Eaters Geleen verraste zichzelf en tegenstander Nijmegen met zeven doelpunten in zeven minuten in de eerste periode van de met 10-3 gewonnen wedstrijd van Geleen. Door de zege houdt Eaters de deur naar de bekerstrijd in Eindhoven halverwege januari op een kier.

Kyle Schutte had drie goals en een game-misconduct voor de ploeg uit Limburg, dat ook twee goals zag van Lambert Keulen en Brad Smulders. Na dertien minuten in de wedstrijd stond Eaters met 7-0 voor en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Voor Nijmegen scoorden Bob Teunissen, Ryan Love en John Versteeg. Voor de Nijmegen was het de eerste nederlaag in een thuiswedstrijd dit seizoen.

Eaters kwam vroeg in de eerste periode op voorsprong door Schutte en dat was het begin van een ware golf aan doelpunten, waarbij vrijwel ieder schot leidde tot een treffer. Jamie Schaafsma, JJ Vanderstam, Lambert Keulen, Kyle Schutte en wederom Lambert Keulen scoorden de goals, terwijl ook Richard Kazda nog een duit in het zakje deed.
De beide andere perioden eindigden in een gelijkspel, maar dat zal een schrale troost zijn geweest voor de Nijmegenaren.

Eaters Geleen wiste met de zege de 1-6 nederlaag tegen Nijmegen in de openingswedstrijd van dit seizoen weg. Daardoor houdt de ploeg van Andy Tenbult een kans op het bereiken van het bekerweekeinde. Daartoe moet Eaters zelf de uitwedstrijden tegen Amsterdam en Tilburg winnen, terwijl Nijmegen dan geen punt mag pakken volgende week in de thuiswedstrijd tegen Tilburg Trappers.