26 mei 200600:00

Door [email protected]

Eaters kiest voor Hyrsky

Eaters Geleen heeft een nieuwe coach. De 38-jarige Dave Hyrsky tekende deze week een contract bij de Limburgse eredivisionist. Dat maakt het bestuur van Eaters Geleen middels een persbericht bekend.

Het wordt voor Dave Hyrsky de derde club in de Nederlandse Eredivisie. De Canadees begon zijn Nederlandse carriere als coach bij de Nijmeegse jeugd, maar kon al snel op het hoogste niveau bij Heerenveen Flyers aan de slag. Daar stapte in 2004 op uit onvrede over het beleid van de Nederlandse IJshockeybond. In 2005 werd hij door Tilburg Trappers aangesteld als hoofdcoach, maar werd daar werd enkele maanden later wegens tegenvallende resultaten weer weggestuurd.

In Geleen was enkele weken geleden een vacante positie onstaan nadat het contract van coach Andy Tenbult niet werd verlengd. Geleen meldt dat er met meerdere kandidaten gesproken is, maar dat het bestuur zich unaniem voor Hyrsky heeft uitgesproken.

Technisch manager Danny Peters zegt een goed gevoel te hebben bij Hyrsky. 'We zitten samen op Ă©Ă©n lijn. Hij is tactisch sterk en heeft overwicht op de spelers.' Zowel het bestuur als Hyrsky willen indien mogelijk talent uit de eigen jeugd inzetten.

Het bestuur heeft gewacht met het aantrekken van spelers totdat de positie van hoofdcoach was ingevuld. 'EĂ©n van de taken van de coach is het plaatsen van de juiste spelers binnen het team, zegt voorzitter Raymond Wintraecken. 'Elke coach heeft zijn eigen speelwijze en zet de spelers op die positie welke het beste past bij zijn taktiek. Wij hebben daarom bewust gekozen voor deze opzet'.

Eaters Geleen, afgelopen seizoen nog halve finalist in de playoffs, zegt dit seizoen voor de landstitel te willen gaan.