26 november 200600:00

Eaters klopt Heerenveen

Lamonte Polet had twee goals en een assist en doelman Casper Swart boekte een shutout in de 3-0 zege van Geleen op Heerenveen. De Limburgse formatie zet daarmee een enorme stap richting de halve finales van de beker.

Heerenveen blijft door deze nederlaag op de laatste plaats staan van de ranglijst, maar kan zich met een reeks overwinningen ook nog steeds plaatsen voor de halve finales. Doelman Swart was de uitblinker tijdens de wedstrijd, waarin Flyers voldoende kansen kreeg om de ontmoeting naar zich toe te trekken.

Niet lang na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Baast was het al raak. Lamonte Polet bracht Eaters op assistentie van Akim Ramoul op 1-0. Deze stand bleef lange tijd op het scorebord staan. Heerenveen greep in de tweede periode het initiatief in de ontmoeting, creëerde voldoende kansen, maar wist niet te profiteren van het overwicht.

Dit bood Geleen de kans zich in de derde periode te herstellen en de wedstrijd definitief in het eigen voordeel te beslissen. Na drie minuten spelen in de derde doorgang scoorde Lambert Keulen zijn elfde goal van het seizoen, waarna Lamonte Polet de wedstrijd tien minuten voor tijd op slot gooide.

De international zou bij Geleen in de defensie gaan spelen, maar is door coach Dave Hyrsky inmiddels doorgeschoven naar een aanvalslijn. Hij speelde zaterdagavond tussen Lambert Keulen en Akim Ramoul, een volledig voor Oranje gekwalificeerde lijn. Met zijn twee doelpunten bracht Polet zijn seizoenstotaal op zes.

Eaters Geleen gaat zondagavond op bezoek bij Tilburg, terwijl Heerenveen in eigen huis Den Haag Wolves ontvangt.