Eaters walling

25 september 200600:00

Door Joep Meijsen

Eaters legt Canadees vast

Eaters Geleen heeft de 27-jarige Canadese verdediger Mike Walling vastgelegd. De speler kwam vorig jaar uit voor Partizan Marbo in Servië en arriveert naar alle waarschijnlijkheid kort na het begin van de competitie in Limburg.

Dat heeft Eaters Geleen bekendgemaakt. Walling kwam in Canada uit op junior B-niveau, alvorens hij de overstap maakte naar het Amerikaanse college-hockey. Hij speelde vier seizoenen voor het Rochester Institute of Technology, een school met een lange ijshockeytraditie. Zonder dat dit overigens heel bijzonder talent heeft opgeleverd.

Na zijn universiteitsdagen maakte hij de overstap naar de profs. Hij debuteerde bij de Macon Trax in de SPHL, waar hij onder meer samenspeelde met John Gurskis, die komend seizoen in Den Haag actief is. Het grootste deel van het seizoen 2004-05 kwam hij echter uit voor Winston-Salem Polar Twins in dezelfde liga, waarna hij vorig jaar de oversteek naar Europa en de Servische competitie waagde.

Hij kwam daar uit voor Partizan Marbo. De competitie in Servië telt niet zoveel wedstrijden, maar Walling kwam hier naar eigen zeggen uit in zeventien wedstrijden, waarin hij acht goals, veertien assists en liefst 75 strafminuten liet noteren. Hij was +35 in de plus/minus. Hij zegt in zijn tien seizoenen als senior altijd een positieve p/m te hebben gehad, met een gemiddelde van +18.

Na Chad van Diemen, Andrew Dickson en Wesley Hendriks is Walling de vierde nieuwkomer in de defensie van Geleen. Overige spelers zijn Nigel Heijen en Brad McDonald. Daarmee beschikt coach Dave Hyrsky vooralsnog over zes verdedigers. Walling is de achtste Canadees in het team. 'De technische staf van Ruijters Eaters is ervan overtuigd dat door het toevoegen van Mike Walling aan de Geleense verdediging een zeer solide basis is gevormd voor het komende seizoen', zo meldt de club uit Geleen.

Lees een interview met Mike Walling >>