Eaters juichen 2014

29 november 201419:28

Door Joep Meijsen

Eaters maakt het seizoen af

Geleen heeft de Houdini-act op zaterdag gecompleteerd. De club heeft de benodigde gelden binnen om het seizoen af te maken. Voorzitter Emile Frieser is definitief weg bij de club.

Vanmorgen heerste nog de wanhoop bij de supporters van Geleen. In de nachtelijke uren leek de stekker definitief uit de club te worden getrokken. Voorzitter Emile Frieser van de club maakte via Facebook bekend niet alleen zelf af te treden, maar ook het team te hebben teruggetrokken. Daarmee ging een streep door de wedstrijd van zondag tegen Heerenveen en de rest van het seizoen.

Dit leidde tot woedende reacties bij onder meer de spelersgroep van Geleen, die nog niet bereid waren de handdoek in de ring te gooien. Op verschillende plekken in Nederland werd crisisoverleg gepleegd over de ontstane situatie. Met de nood het hoogst en het feitelijke einde al aangekondigd volgde alsnog een miraculeuze redding, waarbij niet alleen Limburgse geldschieters een bijdrage leverden, maar ook van elders in het land gelden kwamen.

'In de loop van de dag is er een overleg geweest tussen een groep sponsoren en het overgebleven bestuur. In dat overleg is gekeken of het lopende seizoen kan worden afgemaakt en of er voldoende draagkracht gevonden kan worden voor de toekomst. Deze sponsorgroep – bestaande uit lokale sponsoren en sponsoren uit het land – heeft aan het bestuur aangegeven vertrouwen te hebben in het maken van een doorstart waardoor het seizoen kan worden afgemaakt', zo meldt Eaters zelf.

De club voegt hieraan toe: 'Mooi is het dat er nu eindelijk rust is gecreëerd richting de spelersgroep, fans, sponsoren en vrijwilligers en zij zich nu eindelijk met ijshockey kunnen gaan bezighouden.' De voorzitters van de andere clubs in de Eredivisie zijn persoonlijk ingelicht over de miraculeuze redding. De komende dagen moet meer bekend worden over wat er vandaag is gebeurd in Geleen. Het bestuur hoopt dat fans morgen in grote getalen naar Glanerbrook komen.