26 november 200600:00

Eaters onderuit in Tilburg

Tilburg Trappers boekte ook in de zevende wedstrijd van de bekercompetitie een overwinning. Peter van Biezen had twee goals in een makkelijke 4-1 overwinning op Eaters Geleen.

Trappers is daarmee zo goed als verzekerd van de eerste plaats in de bekercompetitie, waardoor het kan gaan afwachten welk van de overige vijf ploegen op de vierde plaats uitkomt in de verder bijzonder spannende bekercompetitie.

Tegen Geleen domineerde Trappers het grootste deel van de wedstrijd, waarbij het vooral aan het goede keeperswerk van Casper Swart te danken was dat Tilburg niet uitliep naar een grotere overwinning. De nederlaag betekende dat een reeks van drie overwinningen werd doorbroken.

Trappers kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong door een treffer van Jeff Burgoyne. Vier minuten later was het de beurt aan international Peter van Biezen om de Tilburgse voorsprong te verdubbelen. Dezelfde speler slaat halverwege de tweede periode.

Hoewel Eaters gedurende vrijwel de volledige wedstrijd de mindere was van Trappers, bleef de ploeg wel uitzicht houden op een goed resultaat. Vooral toen Steven Farrer op de powerplay de 3-1 scoorde. Tot een échte comeback kwam het echter niet en vlak voor tijd wordt de ontmoeting definitief beslist door Doug Stienstra.