19 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Eaters op pp langs Tijgers

Eaters Geleen maakte dinsdagavond een einde aan de ongeslagen status van Amstel Tijgers. De Limburgers wonnen mede dankzij drie powerplay-goals met 4-1 van Amsterdam. Den Haag had in eigen hal weinig moeite met Turnhout.

Geleen - Amsterdam 4-1

Vroege straffen werden Amsterdam fataal in de ontmoeting met Geleen. Nog voor er een halve minuut op de klok stond zat Bohuslav Subr al voor vier minuten in de strafbank. Ryan Held profiteerde hiervan voor de openingstreffer. Toen even later Tommie Hartogs mocht gaan brommen, was het Gary Zinck die scoorde. Een straf voor Lamonte Polet bood tenslotte Kyle Schutte de kans op de 3-0.

Wat Geleen goed deed op de powerplay, lukte Amsterdam een stuk minder. De ploeg is pas net terug uit Grenoble en de vermoeidheid was hier en daar te zien tijdens de ontmoeting. Kyle Schutte maakte er halverwege de tweede periode zelfs 4-0 van om de wedstrijd definitief te beslissen.

Marcel Kars deed nog wel iets terug namens Amsterdam, maar het slotoffensief van de hoofdstedelingen miste de overtuiging om de zege van Eaters nog te bedreigen. Door de winst stijgt Geleen naar de vierde plaats in de Coupe der Lage Landen.

Den Haag - Turnhout 8-2

Den Haag greep al vroeg het initiatief in de ontmoeting met het Belgische Turnhout. Voordat de Belgen wakker waren stond het al 2-0 in Haags voordeel via Andri Salomonson en Dean Byvelds. Christopher Rowland scoorde nog wel tegen in de openingsfase van de tweede periode, maar via Ian Page, Jesse Heerema en Tyler Middlebrook stelde Den Haag de zege al snel veilig.

In de derde doorgang scoorde Barclay Folk nog voor Turnhout, maar dankzij doelpunten van Joy Turpijn, Dean Byvelds en Jimmy Raats liep Den Haag uit naar een forse zege. Door de winst stijgt Den Haag naar een riante derde plaats in de Coupe der Lage Landen.