Capitals jaapedenbaan fisheye 1112

10 oktober 201609:07

Door Joep Meijsen

Eaters opnieuw te sterk voor Trappers

Dertienklapper voor Amsterdam tegen Groningen

Geleen toonde zich zondagavond voor de tweede keer in een paar dagen tijd te sterk voor het BeNeLiga-team van Tilburg. Amsterdam schoot in eigen huis dertien keer raak tegen Groningen.

Geleen - Tilburg

Geleen zette een belangrijke stap richting de halve finales van de nationale beker door in eigen huis met 5-3 te winnen van Tilburg Trappers. Eaters haalde daarmee de volle buit binnen tegen de Brabanders. Vrijdag had Geleen al gewonnen in Tilburg.

Trappers kende een bliksemstart door al na een minuut spelen de leiding te nemen via een treffer van captain Jeffrey Melissant. Daarmee was het echter ook direct voor lange tijd gedaan met de offensieve daadkracht van Tilburg. Jeffrey Mens bracht Geleen na ruim zes minuten spelen op gelijke hoogte en Luca Heutmekers zorgde ervoor dat zijn ploeg met een voorsprong de eerste pauze in ging.

Tijdens het tweede bedrijf liet Jeffrey Mens opnieuw zien zijn scorend vermogen niet te hebben verloren tijdens zijn jaar zonder ijshockey. De speler uit de eigen jeugdopleiding van Eaters sloeg in het tweede deel van de periode twee keer toe en bracht zo zijn team op een riante 4-1 voorsprong. Vroeg in de slotperiode breidde Rick van Haren deze score zelfs nog uit naar 5-1, alvorens Tilburg via Elia Urlings en Thijs Voorn nog iets terugdeed, maar onvoldoende om de zege van Geleen in gevaar te brengen.

Amsterdam - Groningen

In Poule B van de bekercompetitie maakte Amsterdam korte metten met Groningen. De nieuwkomer in de BeNeLiga werd met 13-1 verslagen. Donny van Musscher had maar liefst vijf goals voor de Amsterdammers en Marcel Kars drie. De overige goals kwamen van de sticks van Jasper Jaspers, Bryan Hoogenraad, Calvin Pohlman, Daniel Lam, Connor Barette en Stef Overweg. Good old David Bartos zorgde voor de Groningse Eretreffer.

Stand van zaken

In Poule A van de bekercompetitie staat Geleen met acht punten uit drie wedstrijden bovenaan. De ploeg van Jacq Geurts heeft vier punten voorsprong op Nijmegen, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Tilburg staat derde met twee punten uit drie wedstrijden, terwijl Den Bosch uit twee ontmoetingen Ă©Ă©n punt haalde.

Zoetermeer gaat voorlopig aan de leiding in Poule B van de bekercompetitie met zeven punten uit drie wedstrijden. Heerenveen heeft vijf punten na twee ontmoetingen, Amsterdam vier uit drie en Den Haag twee na pas Ă©Ă©n wedstrijd. Groningen is nog puntloos.