27 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Eaters ruilt Persick in

Eaters Geleen ruilt verdediger Mark Persick in voor de 24-jarige Canadees Scott Wright. Volgens coach Andy Tenbult kan Persick het niveau in de hoogste Nederlandse liga nog niet aan. Wright is afkomstig uit het Canadese universiteits-ijshockey.

Dat heeft Eaters gezegd. Persick wordt door de club aangeboden aan Groningen. 'Mark is een perfecte vent, die goed met iedereen in de groep overweg kan. Maar hij is niet de juiste man die wij nodig hebben in onze verdediging. Mark kan het hoogste niveau in Nederland nog niet aan. Daarom heb ik mijn best gedaan om hem in Groningen een plek te bezorgen', aldus Tenbult in het persbericht van de club.

De 1,78 lange en 88 kilo wegende Scott Wright speelde zijn jeugdijshockey bij de Pembroke Lumber Kings, speelde daarna voor het universiteitsteam van Findlay, voor de Halifax Oland Exports en de universiteit van Dalhousie. Dit jaar doorstond hij het trainingskamp van de Fort Wayne Komets uit de United Hockey League, maar bleek in voor een Nederlands avontuur in Geleen.

Wright maakt zaterdagavond in de wedstrijd tegen Deurne zijn debuut in het Geleense ijsstadion Glanerbrook.