19 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Eaters ruim langs Tijgers

Eaters Geleen had zondagavond weinig moeite met de gasten uit Amsterdam. Erik Landman en Steve Farrer troffen ieder twee keer doel in een 6-2 zege voor de Limburgers.

De uitslag betekent dat Geleen volop blijft meedoen bovenaan de ranglijst van de bekercompetitie, terwijl Amsterdam iets achterblijft. De bovenste vier ploegen kwalificeren zich aan het eind van de bekercompetitie voor de halve finales, waarna in januari de traditionele finale in Eindhoven wordt afgewerkt.

Het was Steve Farrer die in de tiende minuut de ontmoeting openbrak met zijn zevende treffer van het seizoen. Daarna verschoof de aandacht voor het eerst in de wedstrijd naar Matt Korthuis, die door scheidsrechter Bergman naar de strafbank werd gestuurd wegens charging. Met nog vijftig seconden te gaan in de eerste periode schoot Lamonte Polet zijn vierde powerplay-goal van het seizoen binnen.

De wedstrijd werd daarna vroeg in de tweede periode feitelijk beslist door Erik Landman, die enkele minuten later de voorsprong van Geleen zelfs zou uitbreiden tot 4-0. Een knokpartijtje tussen Akim Ramoul en Matt Korthuis bracht daarna nog wat leven in de brouwerij, al moest laatstgenoemde hierdoor met een game misconduct het ijs verlaten.

Het schudde Amsterdam blijkbaar wel een beetje wakker, want nadat Geleen even later werd betrapt met te veel spelers op het ijs was het Bohuslav Subr die met zijn veertiende treffer Amstel Tijgers een notering op het scorebord bezorgde. Subr is met 28 punten in 16 wedstrijden de topscorer bij de Amsterdammers.

De ploeg van Ron Berteling en Tommie Hartogs moest het overigens stellen zonder de zieke Paul Vincent, terwijl de nieuwe aanwinst Christoffer Drugge nog ontbrak op het appèl. Nog voor het einde van de tweede periode werd de vage hoop op een spektaculaire comeback van Amsterdam door Steve Farrer met zijn tweede treffer van de avond de grond in geboord.

Ivy van den Heuvel bezorgde Amsterdam in de slotperiode nog een tweede powerplay, maar de fans van Geleen mochten als laatste feest vieren. Niet alleen vanwege de zege, maar ook door de powerplay-goal van Jamie Visser vijf minuten voor tijd, waardoor de 6-2 eindstand op het scorebord verscheen.