22 oktober 200600:00

Eaters ruim langs Trappers

Na Den Haag heeft nu ook Tilburg Trappers zijn ongeslagen status in de Challenge Cup prijs moeten geven. Eaters Geleen was in eigen huis met 6-1 te sterk voor de Brabantse formatie. Amsterdam wist maar nipt te winnen van Groningen.

Geleen - Tilburg 6-1
Geleen nam in de eerste periode ruimschoots afstand van Tilburg en gaf dat voordeel in het restant van de speeltijd niet meer weg. Terwijl Eaters de voorsprong uitbouwde, liep Trappers tegen een groot aantal straffen op. Clinton McConnell had twee goals en een assist voor de Limburgers.

De zevende minuut was waarschijnlijk de belangrijkste in de wedstrijd. Eaters scoorde via Lamonte Polet en Brad Smulders twee keer in twintig seconden. Later in de periode vergrootte Erik Landman het voordeel van Geleen nog verder.

Eaters was duidelijk de betere ploeg in de eerste periode, maar de wedstrijd daalde daarna behoorlijk in niveau. Pas tien minuten voor tijd kwam de doelpuntenmachine van Geleen weer op gang. Met Mark Donders en Simon de Wit op de strafbank scoorde Clinton McConnell de vierde Geleense treffer.

Jamie Visser scoorde nog namens Geleen, voordat Dave Bonk de eretreffer namens Tilburg maakte. Het was zo'n beetje de laatste bijdrage van de Canadees aan de wedstrijd, want na de 6-1 van McConnell werd hij evenals zijn teamgenoot Daryl Bat met een game misconduct naar de kleedkamer gezonden.

Door de winst van Geleen is het spannend in de stand in de poule van de Challenge Cup. Geleen, Nijmegen en Tilburg beschikken allen over vijftien punten. Volgende week een dubbele confrontatie tussen Nijmegen en Geleen, terwijl in het slotweekeinde nog de wedstrijd tussen Nijmegen en Tilburg op het programma staat.

Groningen - Amsterdam 3-4
Groningen bewees in eigen huis weer de sterkste ploeg te zijn in de Eerste Divisie. De ploeg van Martin de Wilde maakte het Amsterdam tot de laatste minuut lastig en moest uiteindelijk maar een nipte nederlaag incasseren. De winnende treffer kwam uiteindelijk op naam van Mark Tanner.

Amsterdam trad aan zonder Paul Vincent, maar had wel Ron Berteling in de opstelling. De grote man van het Amsterdamse ijshockey had deze keer geen goals of assists. Lange tijd leek er weinig aan de hand voor zijn team. Via treffers van Subr, Hoogenraad, Van den Heuvel en Tanner stond de ploeg met 1-4 voor. De tegentreffer kwam van de stick van Nick Thiros.

Twee goals in de laatste tien minuten brachten de spanning echter weer helemaal terug. Eerst scoorde Garret Vaslet, gevolgd door een treffer van Jacco Borger. Dit gebeurde tegen Victor Boutrs-Girgis die de plaats van Jonathan Pelletier had overgenomen. Het uit het doel nemen van Tom Korte leverde echter uiteindelijk niet de in Groningen gewenste gelijkmaker op, zodat Amsterdam met de punten in de zak naar huis kon.