31 oktober 200400:00

Eaters ruim langs Trappers

Eaters Geleen had zondagavond in eigen huis weinig moeite met Tilburg Trappers. Na iets meer dan vijf minuten spelen stond de ploeg van Andy Tenbult al met 4-0 voor en na zestig minuten spelen stond een 11-5 eindstand op het scorebord.

Tilburg Trappers werd nog geholpen door de terugkeer van Peter van Biezen, na een poging een contract af te dwingen in Noord-Amerika, en de aanwezigheid van Justin Bekkering, die vanwege de zwangerschap van zijn vrouw niet met Oranje is afgereisd naar Finland.

De starting goalie bij Trappers, Martin Trommelen, kon al na een minuut voor de eerste keer vissen. Jamie Schaafsma scoorde op aangeven van captain Lambert Keulen en Richard Kazda. Precies 21 seconden later was ditzelfde trio verantwoordelijk voor de 2-0. Deze keer was het Keulen die het doelpunt maakte. Jamie Schaafsma tekende na vijf minuten voor zijn derde punt van de wedstrijd door een assist van JJ Vanderstam binnen te schieten, terwijl Keulen zonder assistentie in de zesde minuut de 4-0 scoorde.

Daarmee was de wedstrijd al grotendeels beslist. Pas na een minuut of tien ontwaakte Trappers een beetje uit de Geleense nachtmerrie en deed via Robbert Maas iets terug. Bradley Smulders scoorde in het restant van de openingsperiode nog voor Geleen, terwijl Jeff Trembecky opnieuw bewees de meest efficiënte doelpuntenmaker van Trappers te zijn.

De achterstand liep in de openingsminuten van de tweede doorgang nog veel verder op en veel meegereisde Trappers-fans moeten hebben gevreesd voor een enorme slachtpartij. Met Peter van Biezen op de strafbank voor een te hoge stick schoot Dean Byvelds vroeg in de periode raak. Veertig seconden later kogeld Stanislav Vernikov raak op aangeven van het juniorenduo Jeffrey Mens en Niels van Slout, terwijl amper een minuut later Kyle Schutte de 8-2 op het scorebord brengt.

Daarna is de Geleense storm even uitgeraasd en jeugdspeler Jeffrey Schiedon maakt van de gelegenheid gebruik om op de powerplay zijn eerste treffer te scoren. De periode ziet verder een flinke knokpartij waarbij onder meer Peter van Biezen, Joep Andries, Lambert Keulen en Kyle Schutte betrokken zijn. Drie van de vier spelers mogen voor de rest van de wedstrijd inrukken.

De derde periode loopt Eaters dankzij treffers van Brad Smulders, Chad Euverman en Petr Jezek uit naar dubbele cijfers, terwijl Jeff Trembecky en Steve Linders het net weten te vinden voor Trappers.

Daarmee was de grootste nederlaag van het seizoen voor Trappers een feit. Voor Geleen is het de tweede overwinning van het seizoen, de tweede in de Challenge Cup en de tweede op rij op eigen ijs.